PhDr. Ing. Mgr. Jan Hrnčíř, MBA, LL.M.

předseda SPD JmK
  • SPD
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2018 11:00:10

Církevní restituce jsou zločin, stát měl majetek udělit jako léno

Církevní restituce jsou zločin, stát měl majetek udělit jako léno

Panovníci tento majetek dávali církvím do správy právě jako tzv. léno. Fakticky nad tím měl vlastnické právo vždy stát. Navíc se vrací majetek i sedmi náboženským společnostem založeným až po roce 1990, což je úplně šílené.

Zdanění církevních restitucí je v tuto chvíli možná jedinou možností, jak alespoň částečně eliminovat negativní dopady této zlodějny. O finanční náhrady až tak úplně nejde, protože ten majetek povětšinou církvím ani nepatřil. Je to jakýsi dar či transfer státních prostředků náboženským společnostem a mělo by to podléhat dani z příjmu. Církevní restituce nebyly vůbec nutné. Církve by s tím majetkem mohly hospodařit jako s tzv. lénem, jako tomu bylo historicky, a z těch výnosů by se mohly financovat. Stát, a potažmo občané, by neztratil vlastnická práva k majetku. Ovšem bez majetkových přesunů, by aktéři této lumpárny, včetně všech potřebných přeběhlíků, nemohli profitovat. Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE Posléze, aby nebylo možné revidovat tento zločinný čin, tak navíc byly podepsány smlouvy, na které se nyní zastánci tzv. restitucí obracejí. Tato hanebnost byla velmi dobře promyšlena a dokonána tak, aby se ztížilo následné zdanění a vůbec revize tohoto zločinu.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama