PhDr. Ing. Mgr. Jan Hrnčíř, MBA, LL.M.

předseda SPD JmK
  • SPD
  • Jihomoravský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2014 21:14:02

Zažehne ukrajinský konflikt 3.světovou válku? Na scéně opět malajské letadlo.

Zažehne ukrajinský konflikt 3.světovou válku? Na scéně opět malajské letadlo.

Dnes již málokdo pochybuje o tom, že na ukrajinský Majdan měly větší vliv americké tajné služby, než demonstranti samotní. Stejně tak je jasné, že proruští separatisté na východě Ukrajiny jsou prodlouženou rukou Moskvy.

Zřejmě jsme svědky sofistikovaných zpravodajských her, které jistě nemají ušlechtilé cíle.
Ještě všichni máme v živé paměti březnové zmizení malajského letadla a opět tu je další malajské letadlo, které bylo nejspíše sestřeleno. Náhoda nebo opětovná akce se stejným pozadím? Letadlo se přece nemohlo ztratit tak, jak je veřejnosti neustále podsouváno. Je prakticky nemožné, aby několik desítek civilních i vojenských satelitů, které nonstop monitorují veškerý letecký provoz, najednou nedokázaly určit, co se stalo s velkým dopravním letadlem. Ve chvíli, kdy se nějaký stroj ve vzduchu odchýlí od plánované trasy a přestane komunikovat, je ihned vyhlášeno pátrání. I kdyby mělo vypnuta všechna radiová zařízení, tak data z vojenských a špionážních satelitů by musela určit, kde se pohybovalo a kam spadlo, pokud tedy spadlo. Některé indicie a konspirační teorie naznačují, že předmětné letadlo skončilo na americké vojenské základně kdesi v Indickém oceánu. Prostě nevysvětlitelná záhada! Uplynou čtyři měsíce a máme tu opět malajské letadlo, které bylo nejspíše sestřeleno nad Ukrajinou. Opět více otázek, než odpovědí. Pokud si laicky položím otázku, komu to neštěstí mohlo prospět, tak jedině tomu, kdo si přeje širší válečný konflikt s mezinárodní účastí. Separatisté to určitě nejsou a Moskva nejspíše také ne, tak kdo tedy? Jedno staré pořekadlo říká, že za vším hledej prachy. Jakoby na pozadí probleskují informace, že země BRICS (Brazílie, Rusko, Indie, Čína a JAR) chystají ve vzájemném obchodu přechod od dolaru ke stabilnější a zlatem podložené měně. Ano, cílem je především oslabení ekonomické a tím i mocenské převahy USA ve světě. Vzhledem k tomu, že toto uskupení představuje cca 45% světového obchodu, znamenalo by to pro spojené státy a jejich skomírající ekonomiku katastrofální následky. Zaměstnat nejvýraznějšího ideového vůdce BRICSu (Rusko) válkou, by nepochybně mělo za následek jeho ekonomické vyčerpání a odklon od těchto snah. Navíc, zbrojení by bylo vítaným stimulem pro americké zbrojovky a kapitál, stejně tak i následné budování rozbité Ukrajiny. Ostatně, bojovalo by se kdesi ve vzdálené a rozlehlé zemi, což by ani západním spojencům nemuselo tolik vadit. Když vezmeme v úvahu fakta, která jsou dostupná, jako že dráha letu malajského letadla byla postupně upravována tak, aby letělo přes válečnou zónu. Informace od španělského dispečera v Kyjevě, že ukrajinské stihačky byli na blízku sestřeleného stroje a mnohé další indicie. Víme, že pro americké tajné služby není téměř nic problém. Putin rozhodně nepatří mezi mé oblíbence, ale určitě není žádný hlupák. Cokoliv, co by Rusko mohlo vtáhnout do války s armádami NATO, nebude nijak podporovat. Ekonomickou a materiální devastaci své země si zcela určitě nepřeje. Také Vám to všechno, tak nějak dává smysl..? Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama