PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.01.2010 13:54:36

Curriculum vitae

Curriculum vitae

Stručné curriculum vitae Ivana Bartoše

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Curriculum vitae

 Ivan Bartoš (*1980) - předseda České pirátské strany

pochází z Jablonce nad Nisou. Od roku 1999 žije v Praze, kde vystudoval Ústav informačních studií a knihovnictví na Filozofické fakultě Kalovy univerzity. V roce 2005 získal titul PhDr. v oboru informační věda a dále pokračoval ve studiích jako interní doktorand se specializací na databázové modely, databázové systémy a informační služby internetu. Od roku 2007 již studuje pouze externě.V průběhu studia (1999-2005) se zabýval převážně problematioku vyhledávání a získávání informací z heterogenních systémů a možnostmi jejich integrace. Aktivně spolupracoval s knihovnami, zejména s NKP a Státní technickou knihovnou v Praze, na projektech standardizace a implementace protokolu pro vyhledávání a získávání dat Z39.50 (program LI01018). Zkušenosti získané v rámci profesní skupiny ZIG Czechia (Z39.50 implementation group CR) shrnul v rigorozní práci "Aplikace protokolu Z39.50 a perspektivy dalšího rozvoje". Před ukončením studia působil po dobu jednoho semestru na Computer Science Faculty na University of New Orleans, LA, USA, kde se zabýval převážně výzkumem v rámci projektu “Information Search and Retrieval in Libraries. Trends, Theory and Practice - Perspectives for Further Development”.


Prošel několika firmami, kde se věnoval převážně navrhování a realizaci databázově orientovaných projektů. V současnosti pracuje jako databázový architekt a analytik v  akciové společnosti.


Angažuje se v aktivitách souvisejících s DIY kulturou. Jako DJ mixuje psy-trance, hraje na akordeon a zpívá v kapele. Nehraje počítačové hry. Má tři křečky.

Byl členem přípravného výboru ČPS, následně jejím místopředsedou.  V říjnu 2009 byl zvolen předsedou strany.

„Pirátská myšlenka je myšlenka svobodného a hlavně informovaného občana, který zná svá práva a nebojí se ozvat, když se kolem  něho dějí nepravosti. Občana, který nestrká hlavu do písku, ale aktivně bojuje za demokracii a svobodu ve státě ovládaném korupcí. Takového občana, který se nebojí ukázat prstem a možná naivně řici, že král je nahý.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama