PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • Piráti
  • místopředseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,8. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2021 12:26:00

Ministr Havlíček by za své kroky měl nést politickou odpovědnost

Ministr Havlíček by za své kroky měl nést politickou odpovědnost

Komentář na facebookovém profilu k pozvání Ruska a Číny do tendru na dostavbu jaderné elektrárny Dukovany

 Žádný člověk nerozumí všemu a proto dobrý politik především poslouchá odborníky. Pokud české bezpečnostní složky řeknou, že není možné pustit do tenderu na Dukovany ruské a čínské firmy z důvodů ohrožení české národní bezpečnosti, tak to má politik respektovat. Nikoli se obratem chystat zaslat celou dokumentaci do Ruska jako ministr Havlíček.

Odborníci Ministerstva vnitra, Ministerstva zahraničních věcí, Bezpečnostní informační služby, Úřadu pro zahraniční styky a informace, Vojenského zpravodajství a Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost poskytli jasné stanovisko, a to by vláda měla respektovat: čínské a ruské firmy představují riziko pro bezpečnost českého státu.

Proto jsme s dalšími demokratickými opozičními stranami vyzvali k co nejrychlejšímu svolání Stálého výboru pro výstavbu nových jaderných zdrojů. Vyzvali jsme také písemně vládu, aby uchazeče z Ruské federace a Čínské lidové republiky k tendru nepřizvala a ani je předem žádným způsobem neoslovovala. Pan ministr Havlíček by za své kroky měl nést politickou odpovědnost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama