PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.02.2019 13:39:52

Investice do rychnovské nemocnice je stále jednou z našich priorit

Investice do rychnovské nemocnice je stále jednou z našich priorit

Hejtman Jiří Štěpán dnes jednal s premiérem Andrejem Babišem a ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem o plánované modernizaci nemocnice v Rychnově nad Kněžnou.

380milionový projekt je součástí vládního usnesení z roku 2015, které bylo novelizováno v roce 2017. Počítá s výstavbou urgentního příjmu ve zdravotnickém zařízení v blízkosti průmyslové zóny Solnice-Kvasiny. Stát se má na investici podílet 300 miliony korun.

„Oběma zástupcům vlády jsme představili záměr, na který stát přislíbil 300milionovou dotaci. V současnosti čekáme na výzvu ministerstva zdravotnictví, abychom mohli začít s projektovou dokumentací. Pan premiér Babiš nám doporučil zvážit aktualizaci investičního záměru včetně zhodnocení technických aspektů heliportu a jeho využití leteckou záchrannou službou,“ informoval hejtman Jiří Štěpán a potvrdil, že s premiérem povede další jednání o modernizaci rychnovské nemocnice.

Dnešního jednání se dále zúčastnil ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové Vladimír Palička i ředitel rychnovské nemocnice Luboš Mottl, kteří do diskuze vnesli argumenty z hlediska medicínské praxe. V průběhu diskuze se řešila i problematika jednotlivých odborností rychnovské nemocnice, kdy ředitel Mottl argumentoval objemem poskytované péče v rámci regionu Rychnovska.

„Investice do rychnovské nemocnice je stále jednou z priorit Královéhradeckého na Rychnovsku. S přípravou projektu budeme pokračovat. Další jednání proběhnou v rámci strategické komise, kterou svolá ministerstvo průmyslu a obchodu. To je koordinátorem aktivit v rámci rozvoje průmyslové zóny Solnice-Kvasiny,“ doplnil hejtman Štěpán.

Projektový záměr počítá s vybudováním multioborového pavilonu akutní lůžkové a intenzivní péče s centrálním příjmem. Vzniknout by měly i nové operační sály spolu s lůžkovou částí.

Rychnovská nemocnice zajišťuje zdravotnickou péči pro spádovou oblast s minimálně 80 tisíci obyvateli. Do této oblasti spadá oblast Orlických hor, ale také průmyslová zóna Solnice-Kvasiny, kam dojíždí za prací na 12 tisíc lidí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama