PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2020 22:13:00

Není možné, aby lidé od pastevectví ustupovali

Není možné, aby lidé od pastevectví ustupovali

Hejtman Královéhradeckého kraje nepřipouští konec pastevectví.

Opakované útoky vlků na ovčí stáda na Broumovsku měly za následek, že chovatel Vlastimil Vejrosta po více než padesáti letech s chovem ovcí skončil.

Pastevectví je odpovědný systém péče o krajinu, který nelze ničím nahradit. Není možné, aby lidé od této činnosti ustupovali. Uvádí hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán, který se rozhodl ve spolupráci s Lesnicko dřevařským vzdělávacím institutem a okresním mysliveckým spolkem Náchod ke konkrétní pomoci chovateli postiženého opakovanými útoky vlků.

Myslím si, že by byla obrovská chyba, kdyby tak zkušený chovatel definitivně skončil. Vznikla tak spontánní akce, kdy po vzájemné domluvě s hejtmanem, chovateli a myslivci jsme panu Vejrostovi pořídili ovce nové. Zmiňuje Kamil Zahradník z Lesnicko dřevařského vzdělávacího institutu.

Chovatel Vlastimil Vejrosta tak může nadále pokračovat v pastevecké tradici, která jeho rodinu provází desítky let.

Vzájemná soudržnost odborných hospodářů v krajině, podporovaná vedením Královéhradeckého kraje dává naději, že pastevectví na Broumovsku nezanikne. Uzavírá Lubomír Hajný tiskový mluvčí Lesnicko dřevařského vzdělávacího institutu. 


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama