PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.08.2011 14:40:00

Nebudou-li se zítra ministři za TOP 09 účastnit vlády, jednejme o nových volbách

Nebudou-li se zítra ministři za TOP 09 účastnit vlády, jednejme o nových volbách

Vyjádření Lubomíra Zaorálka k aktuální vládní krizi.

Pokud se zítřejšího jednání vlády nezúčastní ministři za TOP 09, znamená to, že koalice nefunguje. Bez jedné koaliční strany a ministra financí není možné do konce září řádně předložit návrh státního rozpočtu. Kauza Bátora ukazuje, že vláda nemá shodu ani na základních hodnotových principech vládnutí. Vláda má slabého premiéra. Situace ve vládě je stále chaotičtější, vládní strany nejsou schopny jednáním vyřešit ani jednoduché problémy.

Vládní koalice se zaklíná reformami, ale měla by si přiznat, že na žádné zásadnější kroky nemá kompetenci, sílu ani základní komunikační mechanismy.

Pokud zítra ministři za TOP09 budou skutečně bojkotovat jednání vlády, navrhuji, abychom v Parlamentu začali jednat o cestě k novým volbám. Česká republika potřebuje v této ekonomicky složité době silnou a kompetentní vládu.

Lubomír Zaorálek, místopředseda ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama