PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.07.2011 17:32:00

Očekáváme zveřejnění výsledků forenzního auditu VV

Očekáváme zveřejnění výsledků forenzního auditu VV

Tento týden uplynulo přesně osm týdnů od doby, kdy strana Věci veřejné oznámila, že zadává forenzní audit vlastního hospodaření.

Strana zároveň sdělila, že audit bude hotov za šest až osm týdnů a výsledky auditu budou v plném znění zveřejněny. „Je nejvyšší čas vyvrátit veškeré spekulace. Transparentněji už postupovat nemůžeme. Závěrečnou zprávu auditu samozřejmě zveřejníme,“ řekl 26. května, tedy přesně před osmi týdny, předseda strany Radek John.
Očekávám, že čelní představitelé nejmenší vládní strany transparentně seznámí veřejnost s výsledky zadaného forenzního auditu. Jakkoliv se totiž toto téma mohlo ztratit v nekonečných koaličních hádkách, jichž jsme byli svědky v uplynulých týdnech, závažné podezření a nejasnosti okolo „Babákova čarování“ přetrvávají.

Vyzývám proto Radka Johna, jako předsedu nejmenší vládní strany, aby nejlépe ještě dnes odpoledne předstoupil před veřejnost a ozřejmil původ a způsob nabytí peněz, které například „čaroděj Dobroděj“ Babák údajně nosil v pytlích do banky a následně je odesílal na účet VV. Takovéto objasnění strana prostřednictvím svého mluvčího slíbila veřejnosti před osmi týdny. Případné průtahy jen nahrávají podezřením, že s účetnictvím nejmenší vládní strany není něco v pořádku. Jeden takový případ jsme zde měli již v roce 1998, kdy podobný forenzní audit ukázal na netransparentní financování ODS.

Připomínám, že sociální demokracie v zákonných lhůtách odevzdala svou výroční finanční zprávu do Poslanecké sněmovny v podobě, jak jí ukládá zákon, a tato zpráva byla podrobena jednání Kontrolního výboru PS PČR, který proti ní nevznesl žádné námitky.

Lubomír Zaorálek, místopředseda ČSSD

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama