PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.07.2011 15:07:41

Proč nechce Nečas zveřejnit, kdo jsou jeho poradci a kolik berou?

Proč nechce Nečas zveřejnit, kdo jsou jeho poradci a kolik berou?

Premiér Nečas musí co nejdříve vyjasnit otazníky kolem svých poradců a vyvrátit pochybnosti o účelových trafikách.

Sociální demokracie považuje snahu Úřadu vlády ČR zamlčet to, kolik má premiér Nečas poradců a jaká je výše jejich odměn, které jdou z peněz daňových poplatníků, za nepřijatelnou a nedůstojnou.

Premiér Nečas by měl v rámci své neustále proklamované „transparentní a rozpočtově odpovědné vládní politiky“ co nejdříve veřejnosti sdělit, kteří poradci pro něho pracují, jakou práci vykonávají a jakou za ni dostávají odměnu. Mlžení a snaha o zamlčení těchto informací, kterou v posledních dnech podle médií předvádí Úřad vlády ČR, jen posiluje spekulace o tom, zda místa poradců premiéra Nečase nejsou ve skutečnosti dobře placené trafiky pro bývalé vrcholové politiky ODS.

Ostatně vláda P.Nečase, která cíleně redukuje platy pro státní zaměstnance, policisty a hasiče, má se zřizováním luxusních trafik bohaté zkušenosti, když například v Českých drahách zřídila místo ombudsmana pro Petra Fejka, jež za blíže nespecifikovanou práci pobíral údajně 250 tisíc korun měsíčně.

Apeluji proto na premiéra Petra Nečase, aby co nejdříve zveřejnil přesný jmenný seznam svých poradců včetně finančních odměn a rozptýlil tak podezření z účelového zřizování trafik v nejvyšších patrech státní správy.  

 

Lubomír Zaorálek, místopředseda ČSSD

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama