PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2019 13:51:04

Sankce vůči Turecku?

Sankce vůči Turecku?

Komentář na facebookovém profilu k postoji EU k turecké agresi v Sýrii

Podle mě Turecko porušilo první článek smlouvy NATO, kde se volně řečeno praví, že země Aliance musí všechny spory řešit mírovými prostředky. Vpád Turecka není legitimní. Reakce generálního tajemníka, který vyzýval ke zdrženlivosti, je naprosto nedostatečná.

Odsoudili jsme to, že Rusko obsadilo Krym a tady Turecko také překračuje hranice, ale v případě Ruska jsme na to reagovali ekonomickým embargem. V současné době nestačí mluvit o embargu na zbraně, protože Turci mají zbraní opravdu dost. Je nejvyšší čas, aby Evropa stála na vlastních nohách a měla vlastní bezpečnostní a ekonomickou politiku.

Pro mě je naprosto nepředstavitelné, aby se v této situaci Škoda stěhovala do Turecka. Sice zastavíme dodávky zbraní, ale ekonomická spolupráce mezi Německem a Tureckem bude dále pokračovat? To je nemožné!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama