PhDr. Lubomír Zaorálek

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.03.2011 18:30:08

Škrty a nulové investice nepodporují ekonomický růst

Škrty a nulové investice nepodporují ekonomický růst

Lídři Strany evropských socialistů odmítají směr politiky a ekonomická řešení současných konzervativních evropských vlád.

Lubomír Zaorálek, místopředseda ČSSD a místopředseda Poslanecké sněmovny PČR, se o tomto víkendu zúčastnil zasedání lídrů Strany evropských socialistů (PES), které hostil řecký premiér a předseda PASOKu George Papandreou. Zasedání se zúčastnila většina předsedů socialistických, sociálně demokratických a labouristických stran v Evropě, které jsou členy PES. Mezi nejvýznamnější hosty jednání patřili, kromě řeckého premiéra Papandreoua, rakouský kancléř Werner Faymann, srbský prezident Boris Tadić, prezident PES Poul Nyrup Rasmussen, předseda SPD Sigmar Gabriel či předsedkyně francouzských socialistů Martine Aubry.

Hlavní agendou jednání bylo zejména hledání odpovědi na činnost konzervativních vlád v Evropě, jejichž politika není dostatečnou, progresivní odpovědí na světovou krizi.

„Rozsáhlé škrty a zároveň nulové investice  nestimulují dostatečně ekonomiku členských států a  tudíž nepodporují její růst,“ komentuje výsledky víkendového jednání Lubomír Zaorálek.

Lídři PES přijali na jednání deklaraci, jež se jasně vymezuje proti postupu konzervativních vlád. Oproti tomu navrhují řadu konkrétních opatření, stimulující růst ekonomiky, vytváření pracovních míst a odpovědné řešení deficitů státních rozpočtů.

Lídři PES se dále dohodli na společné občanské iniciativě pro prosazení daně z finančních transakcí (financial transaction tax), kdy při zisku 1 milionu podpisů musí Evropská komise vytvořit návrh zákona, který dále předloží k projednání.

Tiskové oddělení ČSSD
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama