PhDr. Marek Ženíšek, Ph.D.

  • TOP 09
  • Plzeňský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.04.2014 17:02:57

Ke svým výrokům neměl Zaorálek žádný důvod

Ke svým výrokům neměl Zaorálek žádný důvod

S výroky ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka osobně nesouhlasím. Navíc bych rád upozornil, že k výrokům, které pan Zaorálek sděluje jako pozici České republiky na návštěvě komunistické Číny, nebyl žádný důvod.

O samostatný Tibet koneckonců neusiloval ani Dalajlama, šlo mu o dodržování lidských práv a jistou míru autonomie.

Počkám si tedy, až pan ministr zahraničí přijede a jasně řekne, zda s čínskými představiteli o dodržování lidských práv hovořil.

Obecně ale mohu říct, že nesdílím názor vlády v tom, že rezignace na dodržování lidských práv ve světě bude zázračným lékem pro českou ekonomiku.

Jednostranná adorace tohoto přístupu obrací kormidlo české zahraniční politiky jiným směrem a navíc kazí snad jedinou její značku. Značku, která byla ostatními státy nejen vnímaná, ale dokonce i respektovaná.

Rozvíjet vzájemné vztahy v ekonomice lze i bez toho, aniž by země změnila své názory. Zvláště v takovém případě, kdy se jedná o její dlouhodobé konzistentní a předvídatelné stanovisko. Takovému postoji rozumějí v Čině i v Rusku, škoda jen, že tomu nerozumí ČSSD.

Marek Ženíšek,
poslanec, místopředseda TOP 09

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama