PhDr. Marek Ženíšek, Ph.D.

  • TOP 09
  • Plzeňský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2017 15:04:00

Ministr obrany promarnil hospodářský růst

Ministr obrany promarnil hospodářský růst

Projev na 57. schůzi Poslanecké sněmovny dne 17. 5. 2017 k návrhu zákona o vojácích z povolání

 Děkuji za slovo, pane předsedající. Nemá cenu komentovat mého předřečníka. Stačí možná říct to, co řekla paní poslankyně Němcová, já jsem to zaslechl, tak si to dovolím říct. Ano, je to tak. A byli policisté, kteří k tomu měli obušky a neváhali je použít. Taková byla doba, pane poslanče.

Ale možná k tomu, co tady pan poslanec Chalupa a jeho kolega. Já chápu, že se snaží tady udělat dojem, že pan ministr je jeden z nejlepších ministrů obrany po roce 1989. Chápu, že to mají za úkol. Docela si myslím, že v některých věcech se jim to daří, zejména v té intenzitě, jak vystupují. Ale opakují stále to samé a troufnu si říct - a je třeba, aby to tady zaznělo, a chci navázat na kolegyni Černochovou - pan ministr je dokonce jeden z nejhorších ministrů obrany. A víte proč? Protože promarnil hospodářský růst. Je to jeden z mála ministrů, který měl dvě obrovské výhody, které promarnil. Měl na začátku širokou politickou podporu napříč politickým spektrem, kterou nedokázal využít, a měl výrazný hospodářský růst, který nedokázal využít. Takže z tohoto hlediska nechápu, kde se bere ta vaše argumentace ve stylu, že za vaší vlády se podařilo stabilizovat obranu, dokonce že pan ministr je jeden z nejlepších. Je to přesně naopak.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama