PhDr. Martin Klika, MBA, DBA

  • SOCDEM
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,07. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.10.2014 12:58:57

V Litvínově se musíme vrátit k nulové toleranci

V Litvínově se musíme vrátit k nulové toleranci

Bezpečnost v ulicích města je spolu s problémem nezaměstanosti už řadu let hlavním tématem volebního programu ČSSD v Litvínově. Ukázalo se, že nejméně bezpečnostních probémů vzniklo v letech, kdy jsme zavedli tak zvanou nulovou toleranci.

    Hlavním tématem sociální demokracie v Litvínově je už řadu let bezpečnost. V minulém volebním období, kdy naše strana odpovídala za správu města, se nám podařilo nastartovat dnes už proslulou nulovou toleranci. Tedy systém, který vychází z toho, že zákony a pravidla platí pro všechny, bez ohledu na jejich sociální nebo etnické zařazení.
    Bohužel právě projekt nulové tolerance v posledních čtyřech letech, kdy jsme byli v opozici, v Litvínově značně zeslábl a pokračuje jen ze setrvačnosti. Máme vyzkoušeno, že například základem úspěchu v oblasti bezpečnosti je dobrá a rychlá komunikace mezi Úřadem práce ČR, městským odborem sociálních věcí a školství, Městskou policií Litvínov a Policií ČR. Jen když tyto složky pracují pracovat společně, může mít nulová tolerance efekt. Jenže v posledních letech nikdo tuto spolupráci politicky nekoordinuje. 
   Nechceme tedy experimentovat, ani vymýšlet něco nového, chceme se jen vrátit k tomu, co fungovalo a co mělo výsledky. Naopak nové je, že nyní v čele ministerstva vnitra nebo ministerstva sociálních věcí jsou ministři za ČSSD, s kterými umíme dohodnout některá potřebná opatření. Ministr vnitra Milan Chovanec a ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová - Tominová v Litvínově byli, o problémech regionu tak vědí a slíbili prosazení takových legislativních změn, které by nám pomohly. To je především možnost strhávání pokut ze sociálních dávek, zřízení centrálního registru přestupků a právo obce odmítnout přihlásit k trvalému pobytu chronického přestupkáře. 
   Milan Chovanec pak v rámci zvýšení bezpečnosti v sociálně vyloučených lokalitách podporuje personální i finanční posílení Policie ČR. Tedy zvýšení jejího respektu a vylepšení materiálního vybavení. 
   Nejen v ČSSD Litvínov jsme přesvědčeni, že problémy bezpečnosti a potíže s tak zvanými nepřizpůsobivými občany nelze přehlížet a doufat, že se samy vyřeší. Musíme sami aktivně pracovat na tom, se situace zlepšila. Konec konců, už jednou se nám to v Litvínově podařilo. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama