PhDr. Mgr. Vít Šimral, Ph.D. et Ph.D.

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2020 12:16:00

Praha vyhlásí Program celoměstské podpory vzdělávání 2021

Praha vyhlásí Program celoměstské podpory vzdělávání 2021

Rada hl. m. Prahy odsouhlasila otevření Programu celoměstské podpory vzdělávání na území hlavního města Prahy pro rok 2021. Dotaci lze poskytnout pouze na základě Žádosti o poskytnutí dotace.

 Každý žadatel může podat pouze jednu žádost, která může obsahovat více projektů u jednotlivých Opatření. Lhůta pro podání žádosti je od 29. 9. do 16. 10. 2020. Informace ke zpracování žádosti poskytuje odbor školství, mládeže a sportu Magistrátu hl. m. Prahy a jsou k dispozici i na internetových stránkách hlavního města, a to na www.praha.eu – Sekce Dotace a Granty.

„Tento dlouhodobý záměr zdůrazňuje roli hlavního města Prahy jako centra vzdělanosti a inovací, jehož úloha souvisí s neustálým zvyšováním úrovně vzdělání jeho obyvatel. Zaměřuje se například na podporu nových forem a metod výuky pro děti, žáky a studenty ve školách a školských zařízeních; zajištění spolupráce pražských škol s vysokými školami, vědeckými a výzkumnými institucemi a nestátními neziskovými organizacemi nebo na překonání jazykové bariéry v poznávání života v jiných zemích,“ uvedl radní hl. m. Prahy pro oblast školství Vít Šimral.

V roce 2021 se Program zaměří na těchto šest tematických okruhů: Opatření č. 1 na podporu rozvoje vzdělanosti, spolupráce s vysokými školami, vědeckými a výzkumnými institucemi a nestátními neziskovými organizacemi a na podporu vzdělávání managementu a pedagogických pracovníků škol a školských zařízení na území hlavního města Prahy; Opatření č. 2 na podporu vzdělávání dětí, žáků a studentů; Opatření č. 3 na podporu rozvoje škol zřízených hlavním městem Prahou; Opatření č. 4 na podporu rozvoje vzdělávání dětí, žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami; Opatření č. 5 prevence sociálního vyloučení ve školách zřízených hlavním městem Prahou; Opatření č. 6 na podporu vzdělávání seniorů na území hlavního města Prahy.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama