PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2014 1:32:02

A jde do tuhého

A jde do tuhého

Ukrajina právě teď

Evropskou veřejnost šokují události na východě Ukrajiny. Novináři hledají na mapě jména Slavjansk, Kramatorsk a další města. V Charkově proběhla v době návštěvy švédského ministra zahraničí Carla Bildta dvojí demonstrace. Asi dvacet tisíc lidí skandovalo heslo referendum Rossija, těch dvacet tisíc lidí šlo městem a demostrovalo proti kyjevské vládě. Z druhé strany tam bylo tři sta lidí, kteří dávali najevo věrnost vládě Arnije Jaceňuka. Bildt nemluvil s těmi prvními, kterých bylo dvacet tisíc, ale pouze s těmi druhými, i když jich bylo nepoměrně méně, a vyslovil se proti separatismu.

                V Charkově byli policisté v pohotovosti, ale k zásahu nedošlo. Zato v Slavjansku a Kramatorsku a silnici Charkov-Rostov ano. Šéf ukrajinského ministra vnitra Arsen Avakov dal pokyn k použití síly. Informace Avakova a místní domobrany se liší. Jak pokud jde o viníka krveprolití, tak i pokud jde o počty mrtvých a raněných v Slavjansku. Lidé z domobrany, ale i novináři zdůrazňují, že zasahující silové struktury byly složeny vesměs z lidí ze západu Ukrajiny a že se na místě objevily osoby z Pravého sektoru. Trvají blokády úředních budov a starostka stotisícového města Slavjansk  Nella Štěpa odjela z města.  

                Na prvním kanále ruské televize v neděli proběhla diskuse, ve které zaznělo, že mezi oběma zeměmi musí být udržen přátelský vztah. Ale máme tu ještě jednoho hráče, který má naopak zájem o vzájemné odcizení Rusů a Ukrajinců, a to Američany. Do Kyjeva přiletěl inkognito ředitel CIA Brennan a rozmlouval s ukrajinskými činiteli. Patrně jednali o "čištění" východní Ukrajiny. 

                V této situaci bude důležitá reakce prezidenta Vladimíra Putina. 17. dubna ve 12 hodin místního času se ho budou moci živě zeptat občané Ruské federace. Uvidíme. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama