PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.03.2015 19:45:11

Pád obra?

Pád obra?

Těžko.

          Krize kolem podniku UkrTransNafta má nový, dramatický  vývoj. Ve středu 25. 3. 2015 kolem 5. hodiny ráno odvolal Petro Porošenko Ihora Kolomojského z pozice gubernátora Dněpropetrovska. Ten prý požádal o uvolnění sám, ale nevím, kdo by tomu věřil. Porošenko rezolutně prohlásil, že napříště nebude mít žádný gubernátor soukromou armádu. Nebylo by od věci se zamyslet, proč mluví o neslučitelnosti soukromých armád s demokracií právě teď a hlavně tak pozdě, v době, kdy škody na Ukrajině jsou již nevratné.

        Co bude následovat? Že by se Kolomojskij vzdal, není pravděpodobné. Jeho ambice byly, jsou a budou ty nejvyšší. Má vlivné ochránce a sponzory, stejně jako Porošenko. Musí se přiznat, že Kolomojskij je energický a organizačně velmi schopný. Vlastní celkem 200 firem, mezi nimi MAU (mižnarodnyje avialinii Ukrainy) a zejména  největší ukrajinskou banku Privatbank. Kdyby banku nechal cíleně zkrachovat, mělo by to nedozírné následky. Možná, že by vypukla revoluce, protože tento finanční stav má 14 milionů klientů, což je téměř třetina obyvatel země, včetně důchodců a nemluvňat. 

        Pokud jsem dobře informován, takovou hrozbu už před časem použil, když nechal záměrně zkrachovat leteckou společnost Aerosvit. Tisíce Ukrajinců tehdy zůstaly v zahraničí a Porošenko jim odmítl pomoci. Chudičká Ukrajina ze strachu před pádem Privatbanky radši tenkrát zaplatila 400 milionů tehdejších, relativně silných hriven za to, aby svým lidem umožnila návrat. Bude tento vydírací  manévr použit znovu? 


25.3.2015

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama