PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

21.12.2015 22:19:08 - Honza Zjara

32 000 eur pro narození třetího dítěte v Maďarsku

Vážený pane poslanče, nejdříve Vám chci popřát příjemné a radostné prožití vánočních svátků a hlavně hodně pevného zdraví po celý nový rok 2016. Vím, že to teď nemáte lehké a pravice na Vás bude útočit jak jen to půjde. Rád bych se zeptal na Váš názor na rozhodnutí maďarské vlády podporovat rodiny s dětmi. Vláda rozhodla (poku je to pravda) dát při narození třetího dítěte rodičům 32 000 eur. Myslíte, že by to bylo možné i u nás. Politika podpory rodin s dětmi naší vlády je dosti mizivá. Spíše ještě horší než dříve. Hovoří se o tom, že nás zachraňují emigranti s porodností. Jestli je to skutečně tak, potom je to do nebe volající ostuda. Co si o tom myslíte ? Děkuji za odpověd.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.12.2015 14:18:56 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Vážený pane, děkuji Vám za přání. I já Vám přeji pohodové Vánoce v rodinném kruhu a v novém roce zdraví a spokojenost. 
Máte pravdu, že řešením demografických problémů je podpora domácích rodin, domácí populace. Máme právo žádat po našich vládách omezení imigrace a podporu domácích rodin místo toho, aby se k nám importoval pod různými záminkami islámský terorismus. Že propopulační politika je možná, ukázalo Československo začátkem 70. let. Materiální podpora rodin přinesla pozitivní výsledky, jakkoli demografové i tam nacházeli slabiny. Na konci 80. let přistoupilo nové opatření, díky němuž mladé rodiny dostávaly výhodné úvěry a dokonce i nevratné půjčky na pořízení vlastního bydlení. Je příznačné, že jedna z prvních věcí, kterou Václav Klaus zrušil, bylo právě toto opatření. Je nejvyšší čas se k této osvědčené praxi vrátit. V některých evropských zemích jsou podpory při narození dítěte omezeny určitým počtem dětí, aby si nikdo nemohl z dětí udělat živnost. Osobně bych kombinoval finanční pomoc s výraznými daňovými úlevami pracujících rodičů.