PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.01.2016 7:03:13 - Honza Zjara

Havel a jeho osmdesátiny

Vážený pane poslanče, blíží se osmdesátiny Václava Havla. Myslíte, že by bylo vhodné při této příležitosti vydat katalog obětí "mírových misí" které humanitární bombarďák podporoval. Byl by to asi velice rozsáhlý projekt, ale celý svět by viděl, jakého jsme tu měli giganta. A pokud ne, mohl byste pane poslanče jen tak krátce, již bez mé štiplavé ironie stručně pohovořit o jeho velkých chybách. Děkuji. Možná, že by to vyšlo i na celkem velký článek. Vím, že o něm jste již mnohokrát psal. Ale jeho pseudo zásluhy by se měly našemu národu připomínat neustále.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

11.01.2016 0:18:11 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, je dvojí Havel: Havel skutečný a Havel jako mediální mýtus. Skutečný Havel nebyl žádný myslitel, natož pak myslitel originální,  nebyl žádný spisovatelský génius, a nebyl ani v pravém slova smyslu demokratem. Jeho myšlenkový svět jsem se pokusil rozebrat ve své knize Nové čtení Marxe, díl II. Soud dějin nad tímto člověkem bude velmi příkrý. V jeho Zahradní slavnosti existuje postava likvidačního tajemníka Hugo Pludka. Havel si ve svých rolích československého a českého prezidenta něco na způsob likvidačního tajemníka zahrál také.