PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

23.03.2014 6:33:04 - EvaDolejšová

JAKÝ BYL OSUD ENTROPY

Dobrý den pane europoslanče.Svět má ted jiné starosti,přesto mi dovolte položit tento dotaz.České ,,umělecké,,dílo ENTROPA pro Brusel předpokládám netvořil umělec snad zadarmo.Předpokládám,že obdržel od státuČR,nebo Bruselu slušnou sumu peněz.Později jsem se dozvěděla,že toto kontroversní dílo ZAKOUPILA zpět ČR některá část Prahy .Jaké tam byly prodejní vazby.?Kdo komu co za Entropu platil 2x.? V ČR mnohdy chodí lidé do práce a neobdrží plat,peníze žádné.Já se těžko k těmto informacím dostanu.Děkuji za odpověd a přeji at se Vám daří.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.03.2014 11:22:28 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Po pravdě řečeno nevím, máte pravdu, že čerstvé informace o Entropě na internetu nejsou. Možná by Vám odpověděl sám autor tohoto skvostu, jak se věci mají. Pamatuji si na rozruch, který Entropa vyvolala v době českého předsednictví. David Černý nesplnil zadání a lhal. Prokázalo se, že projekt nerealizoval ve spolupráci se zahraničními spolupracovníky, že to byl jen jeho soukromý kšeftík. Tehdejší místopředseda vlády pro evropské záležitosti Alexandr  Vondra byl prý překvapen, když produkt úsilí páně Černého před odhalením uviděl (jak to, že nikdo neudělal náhled, kontrolu?), ale nakonec prohlásil, že Entropa je umění- nic víc, nic míň. Věc skončila neskutečně trapným fiaskem, kdy představitelé některých zemí byli (dodám, že právem) uraženi. Pokud došlo k novému proplacení, pak je to krádež dvojnásobná. Trochu si kladu otázku spojenou s "bruselským snem" Expo 1958. Tam socialistická republika přesvědčivě ukázala um českých lidí.To jsme už zapomněli, kde je naše síla?