PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

30.11.2015 10:17:38 - Honza Zjara

Ještě znovou to NATO

Vážený pane poslanče, můžete reagovat na tento citát poslance Seďi, cituji -" Napětí nešíří NATO, ale reaguje na změněnou politiku prezidenta Putina. Nebylo to NATO, co anektovalo Abcházii či Jižní Osetii, nebylo to NATO co anektovalo Krym a nebylo to NATO, co spolupracuje na občanské válce na Donbasu a Luhansku. Prosím nepřekrucujte historii a neblbněte národ propagandou. Lidé nejsou hloupí " - konec citátu. trochu mne to nadzvedlo. Byly to přece státy NATO, co podporovaly USA v Iráku, státy NATO co zlikvidovaly Libii pod vedením zase USA, samozřejmě je třeba vzpomenout i našeho bombometčíka Havla a humánní bombardování Srbska pod vedením USA. Rád bych, kdybyste to řekl více uceleně, než moje zmatečné přeskakování od jednoho k druhému. Děkuji.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

15.12.2015 23:35:09 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Dobrý den, poslanec Šeďa se mýlí. Rusko pouze reaguje na kroky jiných. Ale akce v Sýrie změnila šachovnici. I dění na Krymu bylo pouze odpovědí na kroky USA, které usilovaly o kontrolu vojenské základny v Sevastopolu. NATO se rozšiřuje směrem na východ přesto, že USA slibovaly, že se rozšiřovat nebude. Jak aktuální je Čapkův apokryf Smrt Archimédova, kdy Archimédés říká římskému setníkovi zhruba toto: Já jsem jen fyzik. Ale jako fyzik vím, že se síla váže. Čím větší území budete muset zajistit, tím větší sílu na to budete potřebovat, a jednou to přesáhne vaše možnosti. Stejně se vyjadřuje historik a odborník na mezinárodní vztahy Paul Kennedy v knize Vzestup a pád velmocí.