PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.

Miroslav Ransdorf zemřel 22. ledna 2016 v Praze
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

02.04.2013 23:09:00 - Lukáš Pavlík

Postoj politického spektra k EU

Dobrý den,
dnes jsem se zájmem sledoval Váš výstup v HP na ČT24. Docela mě zarazilo, že jako člen KSČM jste proti zdanění (znárodnění) vkladů. Nečekal jsem to. Co říkáte na postoj Eurogrupy, která toto protlačila? Kde jsou hranice levicovosti? S tím úzce souvisí míra integrace Evropy. Dnešní politická (parlamentní strany) situace vypadá tak, že všichni chtějí integraci dále prohlubovat, krom snad části ODS a Vás (?). Jak vypadá názorové rozpoležení uvnitř KSČM k EU? Lidé kolem Grospiče EU nechtějí jen kvůli samotnému trhu (který je tak těžce regulován) nebo chtějí vyšší míru přerozdělování = vyšší míru integrace = vyšší míru socialismu?

Mnohokrát díky za odpovědi,
Lukáš Pavlík

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.10.2013 9:27:50 - PhDr. Miloslav Ransdorf, CSc.
Pokud jde o zdanění vkladů v případě Kypru, konstatoval jsem, že to znamená popření vlastních zásad, které EU vyhlásila. Není možné, aby to, co dnes vyhlásím, bylo zítra cár papíru. Navrhoval jsem jiné cesty k řešení kyperské krize, pořad jste viděl, takže víte, co jsem chtěl a chci. Pokud jde o strukturu EU, už v roce 1994 vydala Manifest KSČM pro demokratickou Evropu a ten byl dlouho na našich webových stránkách. Požadoval Evropskou unii jako volnou federaci. Tedy nikoli federaci unitární. Pro nás je politická integrace podmínkou pro dosažení vyššího stupně sociálních a kulturních i informačních práv.