PhDr. Olga Zubová

Optimismus žena v politice potřebuje jako rytíř brnění
  • ČSSD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

10.05.2010 12:35:22

A kdo přemluví „bábu“ Šiklovou, ať mě konečně nechá na pokoji?

A kdo přemluví „bábu“ Šiklovou, ať mě konečně nechá na pokoji?

Paní Šiklová se neváhala zapojit do série předvolebních klipů a lá Mádl – Issová „Přemluv bábu…“. V pořádku, jak je libo. Kdo ale přemluví ji, aby se konečně přestala ohánět mým jménem a útočit na mě při každé příležitosti ?!

 

  Otírá se o mě v besedách se studenty,  v televizních debatách, v rozhovorech se čtenáři. Stále.  Ačkoliv se jí na mě nikdo výslovně neptá, vždycky si najde místo, kam vmáčknout  zmínku o Olze Zubové. Odpouštím jí velkoryse, že mi občas komolí jméno – vzhledem k jejímu věku je to celkem pochopitelné.  Ale věkem nelze omluvit všechno.

    Nikdy v životě jsme se nepotkaly ani jsme spolu nehovořily. To mě nechává klidnou, jenže pro  paní Šiklovou jsem se stala pilířem jejího předvolebního programu.  Kdybych stejně tak já vycházela ve svých komentářích na její osobu jen z toho, co kde zaslechnu nebo přečtu, také bych mohla lacině opakovat mantry o bývalé zapálené komunistce, která vědomě zastávala  zločineckou ideologii  a dnes nám chce kázat morálku hesly o změně klimatu?!  

   Já ale politickou ani profesní dráhu té paní nesleduji, její kroky nekomentuji. Není proč.  Nevím, proč to dělá paní Šiklová, jaký sleduje cíl? Nejsem její konkurence, nikam nekandiduji.

    Ale ona nedá pokoj. Naposledy v Hradeckém deníku opět popletla, co se dalo.  Na otázku „Co uděláte , aby zelení získali zpět ztracenou důvěru ?“ začala zmateně jakoby mluvila z cesty líčit  něco o založení DSZ a že zelení nemají se Zubovou nic společného a že pan Soukup podporuje Věci veřejné…. Všechno, jen neprozradila ten recept na získání důvěry voličů.

   Že by jí nikdo neřekl pravdu? Že by jí jako bývalé komunistce, jejíž strana používala vylučování pro jiný názor za běžný stranický prostředek, jak zamést s vnitřním nepřítelem, připadalo normální, že v SZ se děje totéž? Že by jí proto neudivilo a nevadilo, že  Danu Kuchtovou,Věru  Jakubkovou a Martina Čáslavku vyloučilo (20 let po sametové revoluci!) vedení SZ  spolu se mnou, když jsme příliš hlasitě upozorňovali na to, že se strana nějak moc odchyluje od toho, co naslibovala voličům před svým vstupem do Parlamentu?   My jsme se nechtěli smířit s kauzami jako byly aféry Morava, Čunek, Wolf, Toskánsko apod. , zvedali jsme otázku obří ekologické megazákazky , zdravotních poplatků , radaru či misí v Afganistánu. Tím jsme se stali nepohodlnými a SZ se nás zbavila. Vedení SZ nás vyloučilo proto, že jsme se víc drželi programu než prospěchářského přimknutí se ke koaličnímu partnerovi.

  Řekne to někdo, paní Šiklové? Aby se dál nezesměšňovala svou neinformovaností před voliči? A hlavně, aby věděla, za koho kope!?

 

Olga Zubová, předsedkyně DSZ

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama