PhDr. Olga Zubová

Optimismus žena v politice potřebuje jako rytíř brnění
  • ČSSD
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2010 12:01:05

Kutnohorskou vysokou školu poslali poslanci k šípku

Kutnohorskou vysokou školu poslali poslanci k šípku

A dokonce si za to zatleskali.

 

 

 To bylo slibů ! To bylo mazání medu kolem úst starostů, jak je to báječně připraveno!

Největší údiv vzbudila paní zpravodajka Šojdrová, která nejprve svolala výjezdní zasedání školského výboru do Kutné Hory, slíbila tam s ostatními starostům a pedagogům, že tento návrh podpoří, pokud se budeme bavit o neuniverzitní vysoké škole. Místní tisk ji odměnil pochvalnou statí.

Navrhovatelé vyhověli její připomínce a upustili tedy od záměru na zřízení vysoké školy univerzitního typu.

 Další kroky paní zpravodajky byly „zajímavé“. Nejprve navrhla po druhém čtení svolání mimořádného zasedání školského výboru k tomuto bodu s odůvodněním, že „výbor má možnost vytvořit lepší podmínky pro vznik VŠ než ukázala rozprava ve 2.čtení“ a tam navrhla nesouhlasné stanovisko k návrhu !

Dalším „zajímavým“ krokem paní zpravodajky bylo negativní stanovisko k pozměňovacímu návrhu, o který sama tolik usilovala (tedy že nebude VŠ univerzitní) ?!?

Před samotným hlasováním ještě vyzvala všechny své lidovecké kolegy, aby v žádném případě návrh nepodporovali............

A tak nepodporovali . A nejen oni. Kromě KDU-ČSL také všichni poslanci ODS, TOP 09 a SZ byli proti. Kuloárový důvod, který nikdo neřekne nahlas? Prý, aby hejtman Rath neslavil úspěch.

Neříkám, že všichni byli vedeni touto nízkou myšlenkou, ale bohužel je fakt, že někteří své osobní antipatie a strach z úspěchu druhého promítají do hlasování.

 

 Lidé ve Středních Čechách jsou už unaveni opakovanými diskusemi a sliby. Vysokou školu v kraji chtějí. Ale Poslanecká sněmovna, která si včera hlasitým aplausem pochvalovala schválení zákona o krajském referendu, dala veřejnosti najevo, že na jejich přání ve skutečnosti kašle. Co na tom, že by vysoká škola přinesla v regionu s tak velkou nezaměstnaností spoustu pracovních příležitostí? Uvidíme, co zase příště naslibují politici voličům. Podporu vzdělání? Podporu zaměstnanosti? A kdo jim uvěří......?

 

              Olga Zubová (DSZ)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama