PhDr. Pavel Čáslava

  • Sokolov
  • Výbor pro zdravotnictví a sociální politiku
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.04.2010 8:33:04

Karlovarské déjà vu

Karlovarské déjà vu

Z boje o krajskou nemocnici se pomalu stává nekonečná telenovela.

„Déjà vu (francouzsky-již viděno), označuje v psychologii jev, kdy má člověk z ničeho nic intenzivní pocit něčeho už dříve prožitého, viděného nebo slyšeného.“ /Wikipedie/

Tak nám začal volební rok. Karlovarská nemocnice je opět v deficitu a opět se schyluje k bouři. Znovu se demonstruje a zase proti těm zatraceným politikům. Z boje o krajskou nemocnici se pomalu, ale jistě stává nekonečná telenovela. Jen v postavách je trochu zmatek. Přátelé (ČSSD) a v posledních volbách ještě spojenci kladných hrdinů („doktorů“) vypudili padouchy (ODS), aby se v zápětí stali padouchy sami. Z původních kladných hrdinů se stali, co jiného -  také politici (hnutí Doktoři), toho času v opozici, kde se pokoušejí zrestaurovat svůj pošramocený mravní étos. Scénář  poněkud  krkolomný, ale takové už telenovely bývají. Troufnu si hádat, že dobro nezvítězí ani v tomto dílu.

Leckterý divák by si raději přál, aby skončila samotná telenovela. Aby převážil zájem pacientů, občanů tohoto kraje, nad úzkými politickými a stavovskými zájmy zúčastněných aktérů. Jak by se to mohlo konkrétně projevit? Například veřejným slibem, že politici pár let nebudou zasahovat do chodu nemocnice.  To už není telenovela, ale pohádka, zcela mimo realitu roku 2010.

A tak zřejmě čas od času s železnou pravidelností ve volebních letech bude„kraj“  řešit stávky zaměstnanců, vyměňovat vlastní či externí  management a doplácet finanční deficity, které po sobě „osvícené kolektivní hospodaření“ v naší  krajské  nemocnici zanechá. Děj už nebude podstatný, zůstane než déjà vu,  intenzivní pocit něčeho „už dříve prožitého, dříve viděného, nebo slyšeného“. Chyba v Matrixu?

Pavel Čáslava
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama