PhDr. Pavel Žáček, Ph.D.

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

24.05.2019 15:03:23 - p. Mrzlík

Proč nepřistupujete ke všem stejně?

Proč jste Klause vyloučili a výroky Kubery, Langa nebo starosty Novotného projdou? A myslíte, že jsou se svým názorem ve straně sami? Podle mě určitě ne a je jen otázka času, než se více projeví, možná se také přidají ke Klausově nové straně. Nemyslíte, že to může ODS ohrozit?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

24.06.2019 12:15:58 - PhDr. Pavel Žáček, Ph.D.
Každá politická strana – dokonce včetně autoritativně fungující KSČM a jako politické divize holdingu sestaveného hnutí ANO – má ve svých řadách členy, kteří se formou svého projevu vymykají standardu či průměru. Obecně řečeno, liší se dnes hlavně výrazným populismem, zpochybňováním demokratických institucí a principů, atd. atd. Zejména u demokratických stran však není možné překračovat určité specifické hranice, tolerovat zpochybňování či oslabování demokratického systému a jeho ústavních základů, podporovat neonacistické, fašistické či komunistické projevy, latentní rasismus či antisemitismus, našich mezinárodních závazků např. v oblasti obrany a bezpečnosti. Jsem přesvědčen, že Klausova nová strana nemůže ODS ohrozit, svým profilem zjevně směřuje proti SPD, bude lovit mezi národovci z řad ČSSD či ANO. Nikde není navíc řečeno, že v příštích volbách uspěje. Silné a provokativní řeči ve sněmovně zacílené proti všem a proti všemu ještě automaticky nepřinášejí úspěch ve volbách.