PhDr. Pavel Žáček, Ph.D.

  • ODS
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,85. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.03.2018 13:42:57 - LaH

Rusko

Když čtu některé dotazy, říkám si, kde je naše pověstné vlastenectví. Nechápu, jak někdo může zpochybnit, že chce Česko vyhostit ruské diplomaty, protože na nás Rusko neobjektivně zaútočilo – zatím jen slovně, ale pro své nařčení nemá žádné důkazy. To má podle mě do diplomacie hodně daleko. Spíš mi to připadá, jako když si hřejeme hada na prsou. Nebo se pletu a Rusko předložilo nějaké konkrétní důkazy? A už někdo odpovědný z Ruska vysvětlil, jak dospěli k tomu, že viníkem můžeme být my? Podle mě nejde říct takové obvinění jen do vzduchu. A navíc, Skripal není jediná oběť. Napadá mě tak i otázka, proč demokratické státy nezasáhli dřív? Muselo to dojít až tak daleko? A co bude dál?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

09.06.2019 18:47:07 - PhDr. Pavel Žáček, Ph.D.
Souhlasím, na agresivní ruské zpravodajské aktivity mělo být reagováno mnohem dříve. Rozhodně však nejde o nějakou jednoduchou zpravodajsko-diplomatickou otázku, kterou je možné řešit individuálně jen z pozice České republiky. Proto jsme také v rámci našich možností reagovali až společně s našimi partnery v EU a NATO.