PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

Aliance národních sil - předsedkyně
  • ANS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.09.2019 23:34:22

Je třeba vzdát úctu maršálu Koněvovi!

Je třeba vzdát úctu maršálu Koněvovi!

Němci v květnu 1945 soustředili v Čechách velkou sílu. Hitler byl mrtev, ale válka nekončila.

Nacisté se báli sovětského „bolševismu“. Do plánů nacistů totiž patřilo využít Prahu jako protiruskou citadelu. Do Prahy měl být předtím evakuován i Hitler, odsud měl být řízen německý ústup k Američanům.


„Rudá armádo, slyš naši relaci! Německá vojska ve velkém počtu pomocí tanků a letadel útočí na Prahu. Posíláme vřelý pozdrav slavné Rudé armádě! Potřebujeme vaši pomoc. Potřebujeme podporu vašeho letectva proti německým vojskům, blížícím se k Praze. Praha nepodlehne zbraním, Praha se nevzdá…” (autentické vysílání Čs. Rozhlasu, výzva Rudé Armádě)


Český vysílač (Hovoří Moskva) za národní osvobození: “Praha nesmí být poslední pevností německé obrany. Nesmí být vystavena pustošení a zkáze. Připravujte ozbrojené povstání. Český národ se musí postavit na ozbrojený odpor proti ničení našich měst ustupujícími hitlerovskými armádami.“

SSSR neplánoval vyhlazování Slovanů - na rozdíl od Německa.

 SSSR neplánoval zničit Prahu.

 SSSR Prahu nebombardoval - na rozdíl od USA.


Povstání v Praze v květnu 1945 by bez celkové „Pražské operace“ nebylo úspěšné. Zdroje uvádí, že v Pražské operaci zahynulo 12 000 sovětských vojáků. V okolí Prahy jich padly stovky a uvnitř metropole desítky ‎(celkem kolem 1000). Obětí z řad Pražanů bylo asi 3000.

Celkem na našem území zahynulo v boji 150 000 sovětských vojáků.

Při osvobozování Plzně na našem území padlo 116 Američanů.

Snaha „kopnout si“ do sochy Koněva cestou jeho zhanobení je pošlapání památky 150 000 sovětských vojáků, které volal na pomoc Čs. Rozhlas.

Z výše uvedených údajů vyplývá, že je třeba zastavit „tanec na kostech“ obětí 2. světové války a naopak vzdát úctu maršálu Koněvovi.

Vladimíra Vítová, předsedkyně vlasteneckého politického hnutí Aliance národních sil

Praha 2. 9. 2019


Projev zazněl na demonstraci před památníkem maršála Koněva v Praze 6 dne 2. 9. 2019

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama