PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

Aliance národních sil - předsedkyně
  • ANS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.08.2018 22:48:41

Vladimíra Vítová– kandidátka ANS do Senátu PČR na Praze 8

Vladimíra Vítová– kandidátka ANS do Senátu PČR na Praze 8

Kandidátka za koalici Aliance národních sil, Blok proti islamizaci – Obrana domova. Česká strana národně socialistická, Česká Suverenita, Změna pro lidi. Volební okrsek číslo 23. Zde jsou otázky Českého rozhlasu pro kandidáty do Senátu.

1. Proč by měli lidé volit právě Vás?

Reprezentuji vlastenecké politické strany a hnutí, které požadují jednoznačně vystoupení z NATO a vystoupení z EU. To jsou dva nezbytné kroky, aby se ČR stala bezpečnou, samostatnou a soběstačnou republikou, která hájí české národní zájmy a tradiční rodinu.

Jedině, když vystoupíme z NATO, bude zajištěna naše bezpečnost, uchován mír a ČR přestane být zatahována do cizích agresivních válek, se všemi z toho plynoucími důsledky. Je nezbytné stát se neutrálním státem s bezpečnostními zárukami velmocí. Jedině, když vystoupíme z EU, zabráníme snahám o národní i ekonomickou likvidaci ČR, přestaneme být kolonií Západu a zabráníme islamizaci ČR, která je organizována vedením EU.


2. Co byste v případě zvolení udělala jako první?

Samozřejmě bych s plným vědomím a svědomím složila slib věrnosti České republice, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu. A co se týče výslovných kompetencí senátora, tak bych rozhodně nesouhlasila s vysíláním vojáků na zahraniční mise, ani s pobytem cizích vojsk na českém území.


3. Jak byste chtěla zvýšit důvěryhodnost Senátu?

Senát je tzv. Horní komora Parlamentu, tedy se jedná o komoru s nižšími pravomocemi, ale jejím smyslem je stabilizace zákonodárství. Senát je také koncipován jako strážce Ústavy. Avšak lidé vnímají, že svoji roli neplní, a často je zneužíván k partikulárním politickým hrám. Tedy je nutné jednat především v zájmu všeho lidu této země.


4. Se kterou politickou stranou byste spolupracovala?

S těmi politickými subjekty, které zásadně upřednostňují české národní zájmy, které realizují program ekonomické obnovy České republiky a trvalé státní kontroly klíčového průmyslu a přírodních zdrojů, které podporují potravinovou soběstačnost, vznik družstev a podniků se zaměstnaneckými akciemi a které podporují mezigenerační solidaritu.


5. Co byste udělala pro zlepšení politické kultury v ČR a v Senátu?

Již ve starém Řecku konstatoval filosof Platon toto: „Nakonec vám budou vládnout ti nejneschopnější z vás. A to je trestem za neochotu podílet se na politice.“ Takže zlepšení politické kultury v ČR má v ruce každý z nás. Nelze svalovat vinu na druhé nebo dokonce jen na politiky J. Osobně budu i nadále jednat vždy dle svého nejlepšího vědomí a svědomí.


6. Budete se v případě zvolení věnovat senátorské práci naplno nebo se budete chtít souběžně věnovat i jiným zaměstnaneckým, politickým nebo dalším aktivitám?

Rozhodně naplno. Nelze přece zodpovědně dělat dvě placené práce na plný úvazek.

A na závěr mi dovolte zmínit oblíbený citát:

„Dělejte svoji práci celým srdcem a budete úspěšní – je tak malá konkurence.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama