PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D.

Aliance národních sil - předsedkyně
  • ANS
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.01.2020 17:08:37

Vražda nemůže být prostředkem politického boje. Výzva vládě ČR.

Vražda nemůže být prostředkem politického boje. Výzva vládě ČR.

Vážená vládo České republiky,vyzýváme vás, abyste vyjádřili nesouhlas se zaměňováním vraždy za usmrcení či zabití a abyste počínání Spojených států amerických označili za nehumánní, protiprávní a nepřijatelné.

Vážená vládo České republiky,
dne 3. ledna v Iráku došlo k vraždě íránského generála Kásima Sulejmáního.


V blízkosti mezinárodního letiště za normálního provozu, na územícizího suverénního státu a bez ohledu na uzavřené mezinárodní smlouvy, přijaté rezoluce a v době míru, prováděli útok na jakoukoliv osobu do 3. ledna 2020 jen teroristé!


Suverénní, svobodný a demokratický stát, jeho výkonná a zákonodárná moc se nesmí ztotožnit s teroristickým činem provedeným vojenskými nebo speciálními ozbrojenými silami jiného státu. Nesmíse spolupodílet na přijetí, tolerování, prosazování nebo existenci postoje, kdy vraždy jsou označovány jako úmrtí nebo zabití.


Naplánovaný a provedený čin za účelem usmrcení člověka je vraždou. Tomu odpovídá i citace § 140 trestního zákona České republiky nebo § 211 trestního zákona Spolkové republiky Německo a obdobná ustanovení snad ve všech státech světa. Vražda nemůže být prostředkem politického boje.


Ze strany Spojených států amerických se nejedná o první nerespektování mezinárodního humanitárního práva. Takovéto nezodpovědné jednání může mít vážné důsledky.


Vážená vládo České republiky,

vyzýváme vás, abyste vyjádřili nesouhlas se zaměňováním vraždy za usmrcení či zabití a abyste počínání Spojených států amerických označili za nehumánní, protiprávní a nepřijatelné.


za Iniciativu NE základnám ĆR, z.s.                          
Václav Novotný, předseda  

za Alianci národních sil  PhDr. Vladimíra Vítová, Ph.D., předsedkyně

Úřad vlády České republikynábřeží Edvarda Beneše 4Praha 1 - Malá Strana
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama