PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

31.01.2016 21:51:21

Malá škola logiky

Malá škola logiky

Z mého poslaneckého deníku

 

Pátek 29.1.2016

Opět jeden ztracený den. Pravicová opozice pokračuje v obstrukcích zákona o elektronické evidenci tržeb. Jednáme už o něm 40 hodin. Opozice ostře kritizuje také už přijaté kontrolní hlášení plateb DPH. Dovolím si malý test z logiky. Opoziční poslanci tvrdí, že zavedení obou kontrolních opatření povede k likvidaci mnoha podnikatelů, respektive živností.
Podle zákonů logiky tedy říkají, že v Česku obstojí jenom ten, kdo neodvádí daně a podvádí!? Já si to nemyslím. Pokračujme ale v logické dedukci dál - tím, že pravicoví poslanci nechtějí umožnit elektronickou evidenci tržeb, straní nepoctivým před poctivými!?
A ještě trochu logiky do samotných obstrukcí. Ano, mají svůj význam. Ovšem nezachází opozice v tomto případě už za hranu ústavnosti? Logickou dedukcí je možné dojít k závěru, že podobným způsobem může minoritní skupina poslanců zablokovat každý předkládaný zákon. Může dokonce paralyzovat fungování celé země. Je to zřetelná snaha ignorovat výsledky voleb. To je zejména u ODS, jejíž zakladatel proti těmto snahám celý život bojuje, pozoruhodné ... Instrument, který takovou formu obstrukcí umožňuje, se jmenuje Jednací řád PS PČR. Není třeba ho změnit?

Zobrazit víceFotka uživatele Zdeněk Soukup.Fotka uživatele Zdeněk Soukup.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama