PhDr. Zdeněk Soukup

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2016 17:06:16

Sněmovna schválila další diskusi o nelegálních migrantech

Sněmovna schválila další diskusi o nelegálních migrantech

Příští úterý bude premiér Sobotka vysvětlovat svůj postoj k migraci

 

Dnes jsem navrhnul zařazení mimořádného bodu do programu 49. schůze PS PČR.
Vážené dámy a pánové,
kolem návštěvy německé kancléřky Angely Merkelové naše nejvyšší politická reprezentace přímo hýřila ujišťováním, že postoj České republiky k migraci je neměnný. Samotný premiér Sobotka v médiích několikrát řekl, že nepřijmeme kvóty ani jiné přerozdělovací mechanizmy pro rozmístění migrantů po Evropě.
Uplynulo pár dnů a máme tady rozpor slov a činů. Do médií pronikl nelegislativní... materiál, který předkládá ministerstvo vnitra vládě. V něm se počítá s umístěním až šesti tisíc osob, které mají být v letech 2017 – 2019 přesídleny anebo přemístěny do České republiky. Materiál ve skutečnosti obsahuje vyhlášení výběrového řízení na generálního integrátora cizinců, přidělených do ČR. Je to zakázka za víc než půl miliardy korun.
Aby nedošlo k omylu o koho se jedná, přijíždí těsně po návštěvě paní Merkelové do Česka osm syrských migrantů z Řecka. Co to znamená? Ačkoliv jsme rétoricky odmítli kvóty, začali jsme se podle nich řídit. Nemohu to vyhodnotit jinak. A jinak to nehodnotí ani veřejnost.
To je důvod proč žádám o zařazení nového bodu do programu této schůze. Měl by mít název Informace premiéra o SKUTEČNÉM postoji k migraci a k dohodě EU s Tureckem. Navrhuji zařadit tento bod na úterý 13. září; jako první bod jednání.

Zobrazit dalšíFotka uživatele Zdeněk Soukup.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama