PharmDr. Jana Třešňáková

Nová tvář ČSSD
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.04.2010 14:26:04

Krajští záchranáři začnou nově vyjíždět i z Nové Paky

Krajští záchranáři začnou nově vyjíždět i z Nové Paky

Nová Paka na Jičínsku se od 1. července stane dalším stanovištěm Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje.

       Otevření novopackého střediska zdravotnické záchranné služby dnes schválili krajští radní. Rozšíření počtu středisek krajských záchranářů umožňuje zavádění nového setkávacího systému jejího provozu, který efektivně využívá zdravotnický personál.

Krajští záchranáři tak budou od léta sídlit už ve třinácti městech v kraji. „Rozšíření středisek krajské záchranky umožňuje restrukturalizace posádky v Jičíně a zavedení nového systému provozu. Se zajištěním prostor pro posádku zdravotníků v Nové Pace včetně jejich stavebních úprav pomohlo kraji město Nová Paka,“ sdělila Jana Třešňáková, radní odpovědná za oblast zdravotnictví.

Setkávací systém znamená rychlejší a efektivnější pomoc vážně nemocným pacientům, ke kterým vyjíždí sanitky záchranné služby. V současné době se osvědčuje na Hradecku a zavádí se na Jičínsku. Do roku 2011 se „setkávací“ systém rozšíří na celý kraj. V současné době funguje například v Praze, v kraji Vysočina či v jižních Čechách. O jeho zavedení uvažují i další regiony.

Autor: Imrich Dioszegi

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama