PharmDr. Jana Třešňáková

Nová tvář ČSSD
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.05.2010 14:23:03

Hasičům a záchranné službě začalo sloužit nové středisko v Kuklenách

Hasičům a záchranné službě začalo sloužit nové středisko v Kuklenách

Rychlejší výjezdy na západ od krajského města, především k nehodám na dálnici D11, umožní záchranářům jejich nové sídlo v hradeckých Kuklenách. V nově vystavěné budově budou sídlit hasiči i krajská záchranná služba.

Společné zázemí jim umožní lépe koordinovat výjezdy a usnadní vzájemnou komunikaci.

„Záchranáři dříve museli při výjezdech na západ od Hradce Králové projíždět městem a ztráceli kvůli tomu drahocenný čas. Nově postavené středisko umožní posádkám hasičů a záchranné služby rychlejší výjezdy na dálnici D11 i do blízkých obcí. Královéhradecký kraj stavbu střediska podpořil asi 13 miliony korun,“ řekl hejtman Lubomír Franc, který dnes středisko záchranářů otevřel společně s ministrem vnitra Martinem Pecinou.

Sídlo záchranné služby vzniklo v areálu krajských hasičů, kde již několik let stojí budova s jejich operačním střediskem. Nyní k ní stavbaři připojili další objekt, ve kterém jsou jak výjezdové jednotky hasičů, tak i záchranné služby. Do nové budovy by chtěla záchranná služba časem umístit i své operační středisko s veškerým zázemím a technologiemi. Výstavbu objektu pro hasiče financoval stát, náklady činily zhruba 50 milionů korun.

„Záchranná služba plní velmi důležitou úlohu v systému krajského zdravotnictví. Její nové středisko znamená další vylepšení kvality a dostupnosti zdravotní péče pro obyvatele kraje. Je důležité, aby záchranná služba měla optimální podmínky pro plnění svých povinností,“ řekla krajská radní pro zdravotnictví Jana Třešňáková.

Autor: Jiří Hošna

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama