PharmDr. Jana Třešňáková

Nová tvář ČSSD
  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,52. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.02.2010 13:25:42

Nemocnice na Hradecku už mají sester dostatek

Nemocnice na Hradecku už mají sester dostatek

Hradec Králové -Krajské nemocnice se přestaly potýkat s nedostatkem zdravotních sester.

Takový je výsledek krajem navýšených mezd středního zdravotnického personálu.

 „Mzdy zdravotních sester byly v krajských nemocnicích dlouhodobě podhodnocené. Minulé vedení krajského zdravotnictví drželo jejich odměňování na nízké úrovni. V loňském roce se ale Královéhradeckému kraji podařilo tuto systémovou chybu napravit, což se již po několika měsících projevilo pozitivně na přílivu nových uchazečů o práci zdravotní sestry,“ řekla krajská radní pro zdravotnictví Jana Třešňáková.

Do krajských nemocnic se údajně vrací i sestry, které před časem odešly pracovat do jiných oborů. V nemocnicích kraje v Náchodě, Trutnově, Jičíně, Rychnově nad Kněžnou a ve Dvoře Králové nad Labem pracuje asi tři tisíce lidí, zdravotní sestry tvoří více než polovinu tohoto počtu – 1700 osob.

Autor: DENÍK/David Taneček
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama