PharmDr. Romana Vohralíková

  • TOP 09
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,32. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.06.2010 8:25:11

Rath měl tentokrát pravdu, ale viník je jinde

Rath měl tentokrát pravdu, ale viník je jinde

Je pravdou, že WHO (Světová zdravotnická organizace) loni účelově změnila definici pandemie...

 Je pravdou, že WHO (Světová zdravotnická organizace) loni účelově změnila definici pandemie. Sahá-li lobby tak vysoko, je třeba velmi opatrně zvažovat doporučení této celosvětově uznávané autority. A to je škoda. Kredit WHO byl donedávna vysoký a nikdo jej nezpochybnil. Otevírá se ale otázka, jak jsou na tom další autority? 
Nesouhlasím s tím, aby na vládu nebo jiný rozhodující orgán byla uvalena veškerá vina. Na vině jsou rozhodně odborníci - vláda by měla mít takové poradce, kteří jsou skutečně erudovaní a hlavně nezkorumpovatelní. 
Jednoznačně vidím vinu na straně odborníků, kteří tvrdili, že je třeba se obávat pandemie smrtelné chřipky, která bude zabíjet desítky a stovky lidí. Každý rozumný epidemiolog, mikrobiolog, imunolog atd. by řekl, že je to nesmysl. Rovněž bylo nezodpovědné nakoupit lék, který neměl ukončeny všechny studie potřebné k registraci a hrozilo nebezpečí nežádoucích účinků, závažnějších a dlouhodobějších, než samotná chřipka. Kdo si dovolil vystavit nás, občany této země tomuto nebezpečí v době, kdy už bylo jasné, že na prasečí chřipku se umírá méně než na běžnou chřipku, že na ni umírají lidé chronicky nemocní a/nebo s oslabenou imunitou?  Jako si doktor medicíny nechá od stavební firmy postavit dům, tak také naopak zedník nebude sám diagnostikovat a léčit své nemoci - podle českého přísloví "Ševče, drž se svého kopyta". Nebezpečnost toho ještě zvyšuje fakt, že nešlo o doporučení, ale byl vyvíjen nátlak na obyvatelstvo, aby se nechalo očkovat nevyzkoušenou vakcínou na chorobu, která neprokázala takovou míru ohrožení, které by opravňovalo k takovému chování. 
Je jasné, že vláda není složena z odborníků a tudíž je odkázána na jejich doporučení. Právě odborníci v čele s hlavním hygienikem MUDr. Michaelem Vítem PhD zde spustili kampaň, jejímž výsledekm jsou miliony vyhozené oknem a lidé, kteří dodnes pociťují důsledky neuváženého zásahu do imunitního systému. Divím se, že na MUDr. Víta nikdo nepodal trestní oznámení za šíření poplašné zprávy. 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama