ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,03. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.04.2015 14:27:43

Bavorští senioři navštívili Plzeň. Zastavili se i u Stromu přátelství

Bavorští senioři navštívili Plzeň. Zastavili se i u Stromu přátelství

Více než tři stovky regensburgských seniorů zavítalo ve středu 15. dubna do západočeské metropole.

Tato akce, odehrávající se ve znamení dvou patnáctek (15. 4. 2015), je dosud největší a tudíž i nejlepší výsledek dosavadní spolupráce seniorských organizací města Plzně a Regensburgu, která je společným projektem Josefa Möse, předsedy Rady seniorů města Regensburg a Stanislava Tyšera, zastupitele Městského obvodu Plzeň 3.

Dosavadním vrcholem naší spolupráce bylo setkání seniorských organizací tří zemí, tedy Česka, Německa a Slovenska, pod názvem Tři státy – tři města – tři jazyky - tři partneři“, které se konalo před třemi roky v Líních u Plzně“, prozradil Stanislav Tyšer.

S bavorskými seniory přijela i starostka města Regensburg paní Maltz-Schwarzfischer, takže první kroky vzácné návštěvy vedly na plzeňskou radnici, kde byla přijata náměstkem primátora Pavlem Kotasem.  Debatovalo se samozřejmě o dosavadní  vzájemné spolupráci obou partnerských měst. Návštěvu přišel pozdravit i primátor města Plzně Martin Zrzavecký, který obdržel jako dar obraz historického centra Regensburgu. Pro bavorskou návštěvu byly přichystány květiny a knihy.

Program seniorů z Regensburgu pak pokračoval prohlídkou centrální části Plzně spolu s jejími památkami, návštěvu pivovaru, kde také mohli Na Spilce při obědě ochutnat české gastronomické speciality.

Senioři se také nezapomněli zastavit V Borském parku, kde byl před třemi roky společnými silami vysazen „Strom přátelství Regensburg - Plzeň“. Zde je přivítal starosta Městského obvodu Plzeň 3 Radislav Neubauer. „ S panem Josefem Mösem se již dlouho známe a spolupracujeme zejména při zajišťování akcí mezi českými a bavorskými seniory. Jednalo se například o akce „Zasazení stromu přátelství“ v Regensburgu či plavbu plzeňských seniorů po Dunaji na palubě „Křišťálové lodi“ u příležitosti dvacátého výročí vzniku partnerství mezi městy Plzeň a Regensburg.“, informuje starosta centrálního obvodu.

Po krátké návštěvě Borského parku nasedli bavorští senioři do autobusů a odjeli zpět do Regensburgu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama