ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.09.2012 18:23:07

Dny neziskových organizací probíhají již pošesté na Andělu

Dny neziskových organizací probíhají již pošesté na Andělu

Praha 5 již pošesté podpořila projekt představování klíčových neziskových organizací v centru Smíchova. Občané se tak mohou seznámit s organizacemi, které působí jako záchranná síť v případech životní nouze na celém území Prahy 5.

„Na této akci dostávají neziskové organizace prostor přímo v centru dění Smíchova. Akce je díky umístění přístupná široké veřejnosti - od náhodných kolemjdoucích po cílové skupiny, které na Andělu přebývají. Neziskové organizace tak často osloví přímo své budoucí klienty a pomohou s řešením jejich aktuální životní situace,“ upřesňuje záměr akce starosta MUDr. Radek Klíma (TOP 09), pod jehož záštitou se letošní ročník Dnů neziskových organizací koná.

Akce probíhá od pondělí do středy, vždy od 13 do 18 hodin za účasti zástupce starosty JUDr. Petra Lachnita (ČSSD) a patronů každého dne: místopředsedkyně sociální a zdravotní komise Ing. Vlasty Váchové (ČSSD), předsedkyně sociální a zdravotní komise Mgr. Diany Bubníkové (TOP09), a předsedkyně kulturní komise PhDr. Marie Hakenové – Ulrichové (VV).

Představí se téměř 50 neziskových organizací, které působí ve vzdělávání, dobrovolnictví, v oblasti lidských práv, environmentální problematiky, humanitární pomoci a oblasti národnostních menšin. V úterý bude také prostor otevřený pro organizace aktivní v oblasti životního prostředí.

Témata jednotlivých Dnů neziskových organizací 2012:

Pondělí 24.9. - Sociální oblast a zdraví, výchova a vzdělání /Ing. Váchová

Úterý 25.9. - Humanitární pomoc, lidská práva, národnostní menšiny/ PhDr. Hakenová-Ulrichová

Středa 26.9. - Dobrovolnictví + Sociální oblast a zdraví / Mgr. Bubníková

Cílem akce je zvýšit osvětu o fungování neziskových organizací na Praze 5, informovat o nabídce sociálních služeb a záchranné síti. Dny neziskových organizací mají dlouhodobý přínos pro Prahu 5 a její obyvatele. Neziskové organizace představují klíčový prvek silné občanské společnosti. Touto akcí MČ Praha 5 podpoří neziskový sektor působící na Praze 5 formou osvětové venkovní prezentace.

Propagace je pro neziskové organizace v rámci DNO zdarma, stejně jako vstup pro návštěvníky. Každý den svou činnost představí přibližně 16 neziskových organizací, kde zástupce každé neziskové organizace má prostor představit činnost příslušné organizace. Některé organizace budou také prodávat své výrobky, přičemž výtěžek bude použit na charitativní účely.

Dny neziskových organizací jsou tradiční akcí, kterou městská část Praha 5 každoročně pořádá. V loňském roce se této akce zúčastnilo více než 40 různých neziskových organizací. Vzhledem k jedinečnému umístění akce na pěší zóně Anděl Dny neziskových organizací navštíví tisíce lidí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama