ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.09.2014 13:28:09

Nové sportoviště na Barrandově slavnostně otevřel fotbalový turnaj

Nové sportoviště na Barrandově slavnostně otevřel fotbalový turnaj

Ve středu 17. září zástupci radnice Prahy 5 slavnostně otevřeli nově vybudované multifunkční sportoviště na Barrandově. Křest veřejnosti přístupného hřiště proběhl v podobě fotbalového miniturnaje žáků z ZŠ V Remízku.

Jde již o druhé sportoviště poblíž Lohniského ulice, které se podařilo radnici zrekonstruovat. Stavba nicméně nebyla jednoduchá. "Vzpomeňme na původní stav. Rozbitý povrch, téměř nečitelné značení. Na místě nového hřiště bylo zapotřebí odstranit původní asfaltový povrch včetně několika vrstev starého podkladu. Museli jsme zbourat původní obrubníky, sloupky a drenážní systém," vysvětlila zástupkyně starosty JUDr. Naděžda Kratochvílová, která se spolu s 1. zástupcem starosty JUDr. Petrem Lachnitem zúčastnila slavnostního otevření.

Nová plocha pokrytá kobercem měří 27,5 na 18 metrů. Hřiště je nalajnované pro volejbal, házenou, basketbal a badminton a řídí se sportovními pravidly pro jednotlivé sporty. Využívat jej lze ale i na mnoho dalších aktivit. Nové je i kompletní hrazení a mobiliář. Rekonstrukce vyšla na 2,5 milionu Kč. Povrch i podloží jsou vybudovány tak, aby dobře odváděly vodu. Hrát je tedy možné za každého počasí. Hřiště je otevřené veřejnosti zdarma každý den.

"Sport patří k nejúčinnějším nástrojům z hlediska prevence kriminality mládeže. Děkuji proto všem, kteří se na rekonstrukci podíleli. Díky práci kolegů z Odboru investičního, Odboru školství, kultury a sportu a vedení radnice se podařilo zvládnout rekonstrukci ještě v letošním roce," dodal 1. zástupce starosty JUDr. Petr Lachnit.

Sportu zdar!

Slavnostní otevření hřiště zahájil turnaj v malé kopané družstev žáků ZŠ V Remízku za účasti zástupců radnice a úřadu Prahy 5.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama