ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.11.2014 9:02:52

Zastupitelé městské části Praha 5 složili slib a zvolili nové vedení radnice

Zastupitelé městské části Praha 5 složili slib a zvolili nové vedení radnice

Radnice Prahy 5 má nové vedení. Ve čtvrtek 20. 11. 2014 složili zvolení zastupitelé na ustavujícím zasedání zastupitelský slib. Následně jmenovali nové složení Rady městské části Praha 5 a zvolili starostu. Tím je MUDr. Radek Klíma z TOP 09.

Vedení radnice páté městské části se ujala koalice TOP 09, ČSSD, KDU-ČSL a Strany zelených s podporou České pirátské strany. Ve 45 členném zastupitelstvu disponuje většinou 25 hlasů. V opozici zůstaly zástupci hnutí ANO 2011, ODS a Patrioti Prahy 5 s Demokraty Jana Kasla.

Nová Rada MČ Praha 5 má 7 členů. Kromě starosty MUDr. Radka Klímy (TOP 09) v ní zasedají zástupce starosty Mgr. Lukáš Budín (SZ), zástupce starosty Mgr. Jan Smetana (ČSSD), zástupce starosty Mgr. Vít Šolle (KDU-ČSL) a radní Ing. Pavel Richter (TOP 09), Viktor Čahoj (TOP 09) a Petr Hnyk (SZ).

Zastupitelé zřídili také 10 výborů a jmenovali jejich předsedy. Kontrolní výbor povede Martin Slabý (ANO 2011), finanční výbor Ing. Karel Klíma (ČSSD). Dále budou na radnici fungovat školský výbor, bezpečnostní výbor, výbor životního prostředí, výbor územního rozvoje, výbor dopravy, výbor majetku a investic, sociální výbor a výbor pro otevřenou radnici.

Přehled všech zastupitelů MČ Praha 5 naleznete na webových stránkách městské části:

http://www.praha5.cz/cs/sekce/zastupitelstvo2/

Starostou MČ Praha 5 se stal MUDr. Radek Klíma z TOP 09

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama