Prof. Ing. Václav Klaus, CSc

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,25. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2011 19:44:36

Spolupráce Čechů a Američanů má pevné kořeny ve společných hodnotách

Spolupráce Čechů a Američanů má pevné kořeny ve společných hodnotách

Prezident zaslal blahopřejný dopis Baracku Obamovi

Prezident republiky Václav Klaus zaslal v pondělí dne 1. srpna 2011 blahopřejný dopis prezidentovi Spojených států amerických Baracku Obamovi, který v těchto dnech oslavuje své 50. narozeniny:

Vážený pane prezidente,

dovolte mi, abych Vám jménem svým, manželky Livie i jménem občanů České republiky poblahopřál k Vašim narozeninám. Přeji Vám v následujících letech pevné zdraví a mnoho úspěchů v profesním i v osobním životě.

Rád vzpomínám na Vaši návštěvu Prahy, kterou jste vykonal se svou ženou Michelle v dubnu 2009 a na Vaše tehdejší vystoupení na Hradčanském náměstí, které utkvělo v myslích mnoha Čechů. Hluboký dojem zde zanechal také Váš příjezd o rok později, kdy byla v Praze podepsána nová smlouva START, která se stala významným krokem na poli mezinárodních dohod o odzbrojení. Naše společné rozhovory při těchto příležitostech pro mě byly inspirativní a věřím, že v nich budeme moci pokračovat.

Vzájemná spolupráce Čechů a Američanů má pevné kořeny ve společně sdílených hodnotách, postojích a ideálech. Jsem přesvědčen, že Spojené státy americké a Česká republika budou i nadále spolehlivými spojenci.

Vaše Excelence, dovolte, abych Vám ještě jednou popřál vše nejlepší k Vašemu jubileu.

S úctou

Václav Klaus
prezident České republiky
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama