Prof.MUDr. Jan Žaloudík, CSc.

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.08.2016 7:28:00

Proč kandiduji do Senátu ještě podruhé

Proč kandiduji do Senátu ještě podruhé

Jako senátor již pracuji jedno funkční období. Z toho skoro čtyři roky jsem trávil v opozici a s omezeným vlivem na vývoj v oblasti zdravotní a sociální i jiné legislativy.

V posledních dvou letech se už naopak daří navrhovat, napravovat a měnit zákonné normy více podle představ sociální demokracie a mých vlastních, které jsem předkládal voličům.

Mnohé zdárně započaté není za ony dva roky dosud dokončeno. S již nabytou senátní zkušeností a velmi konkrétní představou bych tedy rád práci v tomto druhém a posledním funkčním období dokončil ke spokojenosti podporujících voličů i pro vlastní lepší pocit z naplnění svých úkolů a předsevzetí.

Po čtyřech letech vynuceného profesního exilu jsem se také už mohl vrátit ke své původní odborné činnosti a mohu tak teď lépe propojit politiku s potřebami praxe veřejných zdravotních a sociálních služeb, zdravotnického výzkumu a inovací i vysokého a odborného školství, tedy oblastí, kde se celý život pohybuji a které znám.

Naštěstí jsem již oproštěn od kariérních ambicí a jiných osobních závazků, což zpravidla přidává na nadhledu a objektivitě rozhodování ku prospěchu jiným více než vlastnímu.

Doba navíc přináší nemalé nové výzvy k řešení srdcem, rozumem a zkušeností.

Jan Žaloudík

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama