Prof.MUDr. Jan Žaloudík, CSc.

  • BPP
  • Jihomoravský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,88. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

31.05.2016 14:27:38 - bert železný

Jste také lékař, senátor, člen ČSSD.

Co říkáte na kauzu Syková?Netýká se to sice její práce v senátu, ale nemyslíte, že poškozuje paní senátorka jeho jméno a jméno ČSSD? Vyloučíte jí ze strany? vydáte ji k trestnímu stíhání, pokud o to budete orgány požádány?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

01.06.2016 17:07:17 - Prof.MUDr. Jan Žaloudík, CSc.
Ano , jsem také lékař, už 37 let, viz všechny veřejné webové zdroje - Senát, ČSSD, osobní web, mou.cz atd. ,a po 6 letech veřejné činnosti v Senátu a Výboru pro zdravotnictví a  sociální politiku se mě na to  PL nyní ptají nebo to jen konstatují, abych si to i dnes v nemocnici připomněl ?  :)Jsem senátorem za ČSSD, nejsem členem ČSSD.  
Nevím, co je "kauza Syková". Máte-li na mysli nejasnosti kolem klinických studií s kmenovými buňkami v rámci jakési spolupráce ÚEM AV ČR a FN Motol, jejíž smluvní detaily neznám, uvedl jsem již dříve redaktorům ČT v osobním rozhovoru , že předpokládám, že k ujasňování či vyšetření dojde nejprve a především u kompetentních odpovědných  institucí, tedy AV ČR a FN Motol, případně dalších jako je UK, a je-li důvod pak i standardní právní cestou. Zatím jsem informován ze zpráv v médiích a nemám žádnou osobní kompetenci ani jako senátor se bez vyzvání a podkladů  onou "kauzou" nyní zabývat, byť ji pokládám jako občan  za závažnou a vyžadující vysvětlení.
Pakliže se vyšetřením oné "kauzy" ukáže, že paní senátorka jednala mimo stanovená pravidla, zákony nebo zjevně neeticky, pak by to jistě jméno Senátu i ČSSD poškozovalo a pak bude zajisté vedení obou institucí příslušně reagovat. Zprávy v médiích vnímám jako podnět k vyšetření popisovaných událostí. Nevím zda má prof. Syková pracovní úvazek u FN Motol, jaký je její odpovědnostní vztah k pacientům, odpovědnostní problematika se nemusí vázat pouze k ní, nevím jak se k tomu staví vedení obou institucí, tedy AV ČR a FN Motol, případně zřizovatel.
Tuto otázku snad ani nemyslíte vážně. Jak může nestraník a jednotlivec někoho vylučovat ze strany ? :)
Kdo ? Já ? Jak ? A proč ? S jakými podklady ? Pokud se váš dotaz týká zbavení imunity senátora plénem Senátu, je to otázka velmi předčasná, vyčkejme právně relevantního podnětu a pak jednání v Senátu. Pokud se ptáte na můj osobní názor stran  imunity poslanců a senátorů obecně, pak jsem přesvědčen, že u všech případů porušení zákona, které se netýkají přímo politické práce a mají jasný zdůvodněný podklad má být poslanec či senátor vydán k řádnému vyšetřování, ostatně rozumní o to sami i žádají, mají-li svědomí čisté a důvěru v náš právní stát, což nepochybně mají.