Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.09.2017 18:02:00

Jestliže budeme v tomto scénáři pokračovat, tak fackujeme demokracii

Jestliže budeme v tomto scénáři pokračovat, tak fackujeme demokracii

Projev na 60. schůzi Poslanecké sněmovny dne 6. 9. 2017 k žádosti o vyslovení souhlasu Poslanecké sněmovny k trestnímu stíhání poslance Andreje Babiše a poslance Jaroslava Faltýnka

 Dobré dopoledne, dámy a pánové,

já jsem tedy byl trošku vyprovokován vystoupením pana ministra Zaorálka o genetickém egoismu. (Veselost v sále.) Vždyť proboha, o co tady jde. Tady je v podstatě, když se na to podíváme normálními očima z pohledu neprávníka, z pohledu nečlena mandátového a imunitního výboru, napadána sama podstata demokracie. Podívejme se na řadu příkladů ze světa. To se stále opakuje. Někdo vymyslel naprosto jednoduchý scénář, že prostě před určitou významnou politickou akcí někoho zkompromitujeme jakýmkoliv způsobem a je vyřízený. Poslední příklad prezidentského kandidáta ve Francii Francoise Fillona. Kdo to dnes vyšetřuje, jestli dal nějaké 2 mil. euro své manželce? Zajímá to dneska někoho? Ne, nikoho. Nevíme, já tedy osobně nevím. A jestliže budeme pokračovat v tomto scénáři, který je naprosto jednoduchý, triviální, na to nemusí být žádný velký mozek, tak fackujeme demokracii. Je to brutální útok proti demokracii, proto se proti tomu postavme. Udělejme tomu nějaký nový precedens.

Děkuji vám.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama