Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

29.10.2015 10:23:25 - susan

Myslíte, že jsme jako národ dost solidární?

Z čeho podle vás pramení český nacionalismus? Je to snad proto, že jsme se samostatným státem stali až teprve nedávno? Ostatně včera jsme si to výročí připomínali. A nebo si myslíte, že jsme jen moc pohodlní a nechceme si přidělávat starosti? Můj dojem je, že ano, ale pokud by hrozilo nějaké nebezpečí nám, byly bysme nejvíce slyšet a dožadovali se práv na azyl v různých zemích.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

03.11.2015 9:45:57 - Prof. MUDr. Rostislav Vyzula, CSc.
Pokud se týká solidárnosti, tak v tisku proběhla zpráva - asi tak na jaře t.r., že patříme mezi velmi solidární s postiženými ve smyslu zasílání finančních prostředků na různé charitativní účely. Vzhledem k našim možnostem jsme na předním místě v solidárnosti. Názor Bruselu, který vznikl při řešení migrační krize je v důsledku ne příliš diplomatického sdělení na samém počátku řešení problému - tedy spíše neřešení - kdy naši političtí představitelé chtěli ukázat na problémy a řešit situaci systémově a rozvážně a nikoli jen zkratkovitě kvótami. Brusel často řeší problémy bez rozmyšlení a populisticky. Jsem přesvědčen, že stávající situace není jednoduchá, ale musí se řešit rozvážně a rozumně, abychom se sami v budoucnosti nepoškodili. Naši předci dobře věděli, proč staví hradby nebo rozsáhlé zdi. Věděli dobře, že tím nájezdům přímo nezabrání, ale aspoň vytvoří čas nutný k vyjednávání. Taky čas na to, aby se řádně vnitřně připravili, jak k boji, tak ke společenským změnám.