Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.12.2020 8:42:00

Jasným vítězem našeho řešení jsou občané

Jasným vítězem našeho řešení jsou občané

Zástupci senátorských klubů ODS + TOP 09 a KDU-ČSL dnes uspěli v Senátu. Dlouhé vyjednávání se vyplatilo, připravovaná dohoda získala většinovou podporu a byla schválená.


Občanům tak zůstane více peněz v peněženkách a výpadky z příjmů samospráv budou nahrazeny. Za další úspěch senátoři považují zvýšení slevy na poplatníka. Tento společný návrh senátorských klubů ODS + TOP 09 a KDU-ČSL získal souhlasné stanovisko od ministryně financí Aleny Schillerové.

„Pociťuji obrovskou úlevu, že třítýdenní práce nevyšla vniveč. Zároveň si myslím, že je to velmi dobrá zpráva pro občany ČR, jelikož jim zůstane více peněz v peněženkách. Z velké části jsme pomohli kompenzovat také rozpočty samospráv. V závěru bych rád poděkoval všem senátorům, kteří podpořili naše návrhy,“ říká předseda senátorského klubu ODS a TOP 09 Zdeněk Nytra.

„Mám opravdu radost, že v Senátu prošlo námi připravené řešení. Děkuji našim senátorům, naší koalici a všem, kteří se podíleli na dohodě. Je to skvělá zpráva pro občany. Ukázala se síla senátorských klubů ODS + TOP 09 a KDU-ČSL a síla naší spolupráce. Přišli jsme s rozumným kompromisem, který zajistí více peněz lidem v době, kdy je potřebují, rozumně kombinuje snížení daně z příjmu se zvýšením slevy na poplatníka ve dvou letech, a nahrazuje výpadky z příjmů obcí a krajů úpravou rozpočtového určení daní. Má velkou šanci projít v PS. A kdo je jasný vítěz našeho řešení? Občané - a tak to má být,“ sděluje předseda ODS Petr Fiala.

„V Senátu jsme schválili zvýšení slevy na poplatníka o 3 tisíce příští rok a o další 3 tisíce v roce 2022. Chceme, aby především pracujícím rodičům a lidem s nižšími příjmy zůstalo více peněz v peněženkách, které právě v této době potřebují více než kdy jindy,“ konstatuje předsedkyně senátorského klubu KDU-ČSL Šárka Jelínková.

„Dohoda KDU-ČSL s ODS a TOP 09 v Senátu pro obce, města a kraje má klíčový význam. Bez ní by se nemohly rozvíjet. Jen díky ní zvládnou zafinancovat sociální či zdravotní služby, ale umožní jim to také dát práci řadě řemeslníků v rámci regionu. Kompenzace ve výši 24,5 mld. Kč je obrovská pomoc pro regiony a venkov,“ zakončuje předseda KDU-ČSL Marian Jurečka. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama