Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.10.2020 22:02:42

Jde o hodně, o zdraví i o ekonomické přežití naší společnosti

Jde o hodně, o zdraví i o ekonomické přežití naší společnosti

Komentář na facebookovém profilu k výzvě vládě, aby po ukončení nouzového stavu požádala o důvěru ve Sněmovně


Po naší výzvě, aby vláda po ukončení nouzového stavu požádala o důvěru ve Sněmovně, se ozvaly hlasy, že to chceme dělat jak Paroubek a položit vládu uprostřed krize. Babišova Mladá fronta mě dokonce školí z politologie.

Tak já místo školení jen připomenu to, jaký význam mají slova a vyřčené či napsané věty. Jasně jsme ve Stanovisku předsednictva ODS řekli, že vláda má požádat o důvěru po ukončení nouzového stavu, ne že ji budeme odvolávat my a zítra.

Je dnes naprosto jasné, že nouzový stav skončí až tehdy, když budou počty nakažených klesat a situace ve zdravotnických zařízeních bude stabilní, k čemu máme i kvůli mizernému výkonu této vlády hodně daleko. A trváme na tom, že v takové situaci již vláda o důvěru požádat má.

Co premiér a vláda nezvládají, není už ani potřeba vysvětlovat. Ví to každý, kdo sleduje, co se tu v posledních měsících a dnech dělo. Teď musíme společně zvrátit kritický trend. To víme, a to ze všech sil děláme. Ale mávnout rukou nad tím, co se tu ze strany vlády odehrává, nelze. A neudělat nic z pozice opozice by bylo neodpovědné.

Jde o hodně, o zdraví i o ekonomické přežití naší společnosti.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama