Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2019 13:27:00

Kde jsou hranice, které chce ČSSD tolerovat?

Kde jsou hranice, které chce ČSSD tolerovat?

Komentář na facebookovém profilu k výsledkům včerejšího hlasování o nedůvěře vládě.

Dnes to byla ČSSD a její poslanci, kteří rozhodli, že si přejí ve funkci předsedy vlády osobu trestně stíhanou, člověka s neakceptovatelným střetem zájmů, rizikového podnikatele, jehož transakce ohrožují peněženky českých daňových poplatníků. Nadále se ptáme, kde jsou hranice, které chce ČSSD tolerovat. Chceme říci, že všichni občané ČR se stali rukojmími boje ČSSD o vlastní přežití. Je to ostuda a selhání nejstarší politické strany v ČR.

Společně s Piráty, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN nepovažujeme situaci za únosnou. Zvažujeme společný postup a vyslovení nedůvěry vládě, pokud bude předseda vlády obžalovaný, pokud bude definitivní audit EK v tom duchu, jak známe jeho pracovní verzi, pokud dojde k proceduře, kdy český stát bude muset vrátit dotace premiérova Agrofertu.

Pro tyto strany je principiální věcí, že nemůže být premiérem osoba obviněná nebo obžalovaná. Že nemůže být premiérem osoba v takovém obrovském střetu zájmů. Že nemůže být premiérem osoba, na jejíž podnikání a zisky přispívají neoprávněné dotace. Předseda vlády tomu sice nerozumí, ale rozumíme tomu my, rozumějí tomu naši partneři v Evropě, rozumí tomu většina veřejnosti.

Premiér s takovými problémy nemá a nemůže vést vládu České republiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama