Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.04.2019 13:46:00

Premiér Babiš už třetí týden předvádí mediální tanec

Premiér Babiš už třetí týden předvádí mediální tanec

Komentář na facebookovém profilu k tématu odvolání ministra dopravy Dana Ťoka a ministryně průmyslu a obchodu Marty Novákové

TOŽ TO NE! Tak nám premiér o víkendu předvedl červenou čepici, kterou prý sám vymyslel. Tedy nevymyslel, vymyslel ji volební tým Donalda Trumpa už před 4 lety. Premiéra napadlo, že by to byl dobrý nápad, kdyby ho napadlo totéž, co napadlo Trumpův tým. No nevím. Myslím, že na to, abychom popsali současnou situaci v ČR, nemusíme vykrádat amerického prezidenta. Vystačíme si i s naším prvním prezidentem Masarykem. Ten, když viděl návrh první československé ústavy, údajně řekl: „Tož to ne“. A já si něco podobného říkám každý den, když čtu v médiích, co je u nás nového. V onom statusu s čepicí se premiér opět chlubí vším možným i nemožným a slibuje ještě více než předtím. Nechci si ale představovat, jak by například dopadl Trumpův plot na mexické hranici, kdyby ho měl pod dohledem ministr Ťok. Možná by ho zaskočilo, že je tam moc teplo. Ale k věci. Holdingový tisk píše, že ministr Ťok a ministryně Nováková jsou na „odstřel“. Každý, kdo politiku a hlavně situaci na dálnicích sleduje, ví, že Dan Ťok je zralý na odvolání už aspoň 5 let. Myslím, že v případě mýtného nebo D1 je situace jasná už dost dlouho. Premiér se také chlubí, jak tvrdě vyjednává s mobilními operátory o ceně dat. Jenže, kdo aspoň trochu sleduje politiku, tak si musí pamatovat, že totéž premiér vyprávěl už téměř před 2 lety. Samozřejmě nestalo se vůbec nic a nyní už třetí týden předvádí mediální tanec na téma, jak mu zlí operátoři nechtějí dát reálné ceny. Budu vývoj dále sledovat, i když je jasné, že výsledkem bude jen další marketingová bublina a dlouhý status na sociální síti.

Pohnuly se i exekuce. Prý stát pomohl 200 000 lidí v exekučním řízení. To tvrdí premiér. Na druhé straně například Člověk v tísni říká, že se nic takového nestalo – naopak, ministr za ANO celý proces komplikuje a hází lidem, kteří tento problém reálně v terénu řeší, další a další klacky pod nohy. Není těžké uhádnout, komu v tomto případě věřím víc.

Rodičovský příspěvek je další výborné téma. Nejprve vyšší pro všechny, pak vyšší jen pro někoho, nakonec zas možná, někdy..., uvidíme..., vyšší pro všechny. Předpokládám, že to dopadne podobně jako slavné zvýšení platů učitelů představené s velkou slávou před rokem, které se znovu a zase odložilo. Protože nějak nejsou peníze. Kdybych chtěl být zlý, tak se premiéra zeptám, zda by všechny tyto výdaje neuměl zaplatit z těch 2000 miliard ze zachráněného lithia, které „zařídil“ ještě před volbami. Ale možná to lithium byla jen další kampaň. Kdo ví. Nyní překvapení: rychlobruslařský stadion bude. Už byl sice minimálně dvakrát, ale teď už je to jisté, fakt.. Nikdo neví kde, kdy, za kolik, ale tentokrát to už určitě musí vyjít. Jedině, že by to znovu nějak nevyšlo a Martina Sáblíková bude dále trénovat na rybníku.

Holdingový tisk se věnuje i podivným aktivitám místopředsedy Faltýnka. Z toho, co je známo, to vypadá, že pan Faltýnek roky fungoval jako pobočník největšího palermského kmotra. Na vyvození odpovědnosti to samozřejmě nestačí, neboť, jak by to vypadalo. Navíc, když mu šéfuje stíhaný premiér podezřelý z dotačního podvodu. To se pak těžko vynucuje morálka u vlastního mužstva. Mohl bych ještě dost dlouho pokračovat – vyššími důchody, výdaji na obranu, digitalizací, která již tentokrát opravdu bude, obědy zdarma pro všechny vždy a všude, o tom, jak tato vláda dnes nesmírně podporuje živnostníky, zítra startupy, pozítří vesmírný program a v neděli výstavbu kostelů... Ale je to zbytečné, protože cokoliv premiér řekne, je jasné, že za dva týdny to už nebude platit. Protože tato vláda pod vedením tohoto premiéra reálně kromě rozdávání peněz neumí dělat vůbec nic. A když peníze dojdou, tak se rozdává jen těžko, tomu naštěstí premiér zatím rozumí. Myslím, že každý, kdo vnímá reálné problémy, které v ČR máme, si musí říct „Tož to ne!“ Máme problém s nejpomalejším ekonomickým růstem ve V4. Máme problém s (ne)udržitelným penzijním systémem. Máme problém s brutální byrokracií, která navzdory slibům premiéra neubývá, ale naopak roste. Máme problém s upadajícím školstvím. Toto je jen část problémů, které opravdu potřebujeme řešit, protože nám zkrátka ujede vlak. A nebude to rychlovlak z Brna do Prahy. Jsem přesvědčen, že čas prázdné marketingové politiky musí skončit. Nemusíme se opičit po druhých s červenými čepicemi, my jsme sami dost originální a vždy jsme byli. Čím dříve se vrátíme k politice, která umí řešit reálné problémy reálných lidí, tím lépe pro Česko i pro lidi. Čím dříve osvobodíme republiku od byrokracie, složitých daní, nabubřele prázdné politiky namísto skutečných reforem, tím větší šanci máme vrátit se mezi 10 nejvyspělejších zemí světa.  Budu tvrdě pracovat na tom, abych o tom přesvědčil co nejvíce lidí a aby politika nebyla jen o tom, kdo umí nejlépe křičet, žvanit, lhát a vyhýbat se odpovědnosti. Svoboda, odpovědnost, slušnost a řešení jsou principy, které nehodlám opustit. To je moje alternativa.  „Tož to ne!“ vůči marketingové politice, která zabíjí ambice a možnosti České republiky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama