Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D., LL.M.

  • ODS
  • předseda vlády
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.03.2019 15:04:00

Vždy přijde den, kdy závody v levicovosti musí někdo zaplatit

Vždy přijde den, kdy závody v levicovosti musí někdo zaplatit

Komentář na facebookovém profilu k politice úspor hnutí ANO

 Můžeme se smát ekonomické nekompetentnosti ministrů z hnutí ANO - například při debatě o ceně dat, která jsou drahá, neboť prý všichni používáme wifi. Ale jsou zde i vážné věci. Závody v levicovosti způsobily to, co způsobí vždy - přijde den, kdy to někdo musí zaplatit. A vždy jsou to daňoví poplatníci - lidé, živnostníci a firmy.

Dnes ministryně financí žádá, aby například resort dopravy ušetřil mezi 9 a 14 miliardami korun. Asi se shodneme, že dálnice se u nás spíše nestaví, než staví, že silnice a mosty se spíše neopravují, než opravují. Do toho chce vláda Andreje Babiše výdaje ještě snížit.

Mám pro ně jeden tip - před půl rokem slavnostně spustili populistické opatření takzvaných vlaků zdarma, které drtivá většina lidí, kterých se to týká, nepotřebuje a stojí minimálně 6 miliard korun ročně. Tam bych se šetřením začal. A k vlakům "zdarma" se můžeme vrátit, jakmile budou jezdit ty vysněné rychlovlaky z Prahy do Brna.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama